Na een aantal weken niet bij Yvonne te zijn geweest voor mijn weegmoment, was het deze week extra spannend. Ik heb tijdens de feestdagen namelijk mijn dieet losgelaten en gewoon alles gegeten waar ik trek in had. Niet overdreven, maar best wel een beetje fout. Wat voor resultaat zou dit hebben op mijn gewicht? Vaak hoor je dat als je stopt met een dieet, de kilo’s er twee keer zo snel terugkomen.

Ik kan jullie nu vertellen; dat is bij mij niet gebeurd! Ik ben gewoon vier ons afgevallen na mijn laatste weegmoment bij Yvonne. Dus nu weer serieus op weg voor de laatste kilo’s. Totaal is er 11,8 kilo af; nog 3,2 kilo te gaan.

Een van de redenen om te zorgen dat ik minimaal op dit gewicht blijf, is dat ik geen last meer heb van mijn rug. Vanaf mijn zwangerschap - ruim 22 jaar geleden - kamp ik met chronische rugpijn. Allerlei onderzoeken hebben uitgewezen dat ik een slijtage heb aan mijn onderrug, waar helaas niets aan te doen is. De ene dag is het erger dan de andere dag, maar de pijn is altijd wel aanwezig. Soms is de pijn en de beperking zo heftig dat ik onder behandeling moet bij een fysiotherapeut. 

De laatste maanden is deze rugpijn echter spectaculair afgenomen. Het kan haast niet anders dan dat komt door een combinatie van minder gewicht en veel meer beweging dan vroeger. Alleen dit is het al waard om minimaal op mijn huidige gewicht te blijven. 

Het bewegen is onderdeel van ons leven geworden. Extra leuk, omdat we regelmatig de hond Bo van een vriend kunnen ‘lenen’ om mee te nemen tijdens onze wandelingen. Daar genieten we enorm van. We komen er zo ook achter dat je eigenlijk niet heel ver van huis hoeft te gaan om in een mooie omgeving te lopen. Na de wandeling leveren we Bo weer af en ploffen voldaan op de bank. 

Tot volgende week.

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising