Zaterdag was het zover. Ik had eindelijk de tijd om mijn Moederdagcadeau te testen. Eigenlijk doen we niet echt aan Moederdag en ik was dan ook blij verrast dat ik van mijn zoon een MIO Cyclo navigatiesysteem voor mijn elektrische fiets kreeg. Bij het cadeau zat wel een duidelijke instructie: ik moest de navigator gebruiken en mocht niet eigenwijs zijn. 

Richtingsgevoel

Man- en zoonlief pesten mij namelijk altijd met mijn ‘goede’ richtingsgevoel. Als ik linksaf zeg, gaan zij automatisch rechtsaf. Dit levert menige discussie in de auto op, want ik geloof zelf stellig in mijn richtingsgevoel. Maar na de laatste keer moet ik toch bekennen dat ik niet altijd goed zit. Ik was op een fotoshoot voor Nouveau in Zandvoort. Dat is 16 kilometer van mijn huis. Op de heenweg volgde ik keurig de weg die ik normaal met de auto zou rijden en was na een uur op mijn bestemming. Op de terugweg wist ik een betere route. Dacht ik. Ik deed er bijna twee uur over! Ben in uithoeken geweest waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden, met als hoogtepunt een industrieterrein aan een doodlopende weg.

Uitproberen

Maar goed, zaterdag was mijn vriendin jarig en zij woont in Amsterdam, een mooie gelegenheid om vanuit Hoofddorp op de fiets te gaan en mijn nieuwe MIO te testen. Alle instellingen ingevoerd, fles water in mijn tas, fruit voor onderweg en mijn telefoon standby voor als het mis zou gaan. Ik kon vertrekken. Het is 26 kilometer en ik zal er volgens MIO anderhalf uur over doen. Heerlijk vooruitzicht. 

Route

Ik volgde volledig de aangegeven route, al moet ik zeggen dat ik zelf anders zou zijn gegaan. Maar kom op, Inge, niet eigenwijs zijn, je hebt het beloofd. De eerste zeven kilometer gaan langs de kaarsrechte vaart van Hoofddorp naar Lijnden, soms in het gezelschap van andere fietsers. Soms inderdaad. Mijn fiets gaat maximaal 25 kilometer per uur, hetgeen ik hard genoeg vind, maar ik word continu ingehaald door andere elektrische fietsrijders. Ze gaan veel harder. Misschien toch maar een beetje stout zijn en mijn fiets ook laten opvoeren. Te gek voor woorden eigenlijk, bijna zestig en dan denken aan een opgevoerde fiets.

Amsterdam

Na ruim een half uur fiets ik Amsterdam binnen. Ik volg de aangegeven route die mij langs mooie plekjes leidt. Ik geniet van Amsterdam, van mijn fiets, van de zon en van mijn MIO. Het is eigenlijk wel heel erg ontspannen op deze manier. Op een gegeven moment moet ik volgens MIO rechtsaf. Huh? Maar als ik rechtdoor de brug overga en dan rechtsaf, kom ik in de straat waar mijn vriendin woont. Ik geloof nu echt dat mijn routeplanner bevangen is door de hitte. Dit ga ik echt niet doen, dan maar eigenwijs zijn. Na inderdaad anderhalf uur fietsen zit ik achter een groot glas verse jus d’orange bij mijn vriendin. Ik heb het gered.

P.S. Mijn routeplanner had mij wel degelijk goed gestuurd. Er is een nieuwe fietsbrug gekomen...

Win

Nouveau mag een MIO Cyclo weggeven t.w.v. € 220. Vul onderstaand formulier en in wie weet kun jij dan ook genieten van een mooie route op je fiets. Deze actie is gesloten!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising