Deze week 500 gram afgevallen. Dit betekent dat ik nu totaal zit op meer dan negen kilo. Mijn streefgewicht van 67 kilo ga ik niet halen met de kerst. Als ik naar de agenda kijk heb ik nog vijf weken om zes kilo af te vallen.

Ik ga door met dit dieet, maar ik ga mij niet blindstaren op een einddoel dat niet realistisch is. Zes kilo afvallen in vijf weken is niet haalbaar als ik het gemiddelde van de afgelopen weken zie. Het Cambridge-dieet past bij mij, maar mijn einddoel zal ik hoogst waarschijnlijk pas halen in 2018. Momenteel zit ik in stap 4 van het dieet. Stap 4 heeft de mooie naam ‘In Between’, een stap die je langere tijd kan volgen.

Lees ook: Inge's blog: Te kort, lang, dik, dun... Iedereen heeft wel wat!

Ik neem nog steeds 2 maaltijdvervangers per dag en daarnaast 1 portie groente, 1 portie eiwit, 2 porties zuivel, 1 portie graanproducten en 1 portie fruit. Na deze stap heb ik nog 3 stappen te gaan. Ik heb met Yvonne afgesproken dat als ik tien kilo in totaal kwijt ben, ik doorga naar stap 5.
Elke stap bekent een uitbreiding van je eten en het afbouwen van de maaltijdvervangers om uiteindelijk in stap 7 te eindigen met 1 maaltijdvervanger om te komen tot je streefgewicht. Deze stap is heel lang vol te houden. Ik heb er nog steeds heel veel zin in en geloof nog steeds dat ik het ga halen.

Mijn afvalpoging heeft ook vriendinnen aangezet om (weer) te gaan lijnen. We hebben een groeps-app aangemaakt en elke week delen wij ons gewichtsverlies hierin. Het betekent niet dat wij allemaal hetzelfde dieet volgen, maar wel allemaal hetzelfde doel hebben: AFVALLEN!

Het leuke van zo’n groeps-app is dat je steun vindt bij ‘lotgenoten’. We delen onze ups en downs, recepten en ervaringen. Van de week zijn ze gezellig bij mij komen eten. Inmiddels zijn we met z’n zessen en zijn we samen goed voor -25 kilo. Een toppresentatie. Een bijkomend voordeel is dat we nu allemaal de BOB zijn, want de flessen wijn zijn vervangen door flessen water.

Waar we het van de week uitgebreid over hebben gehad in de groeps-app, is dat veel mensen denken dat wij allemaal geld te veel hebben, want de algemene mening is dat een dieet duur is. Klopt dit? Ik weet het niet. Als ik kijk naar mijn dieet: ik gebruik momenteel twee maaltijdvervangers per dag en elke vervanger kost 3 euro. Dit betekent dat ik per week 42 euro kwijt ben aan maaltijdvervangers. Daarnaast gebruik ik maar 1 maaltijd per dag.

Dus eigenlijk zou ik de kosten van de andere 2 maaltijden af moeten halen van die 42 euro. Hoeveel dit is? Geen idee, maar per saldo zal het niet heel veel duurder zijn. Normaal gingen we ook wel een keer per week uit eten of haalden we iets bij de toko. Dit doen we nu veel minder, omdat ik het  leuk vind om elke avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten dat past in mijn dieet.

Ik heb het geluk dat mijn man en zoon gewoon mee-eten en bijna alles lusten. Ik hou van koken, dus ik experimenteer ook veel en natuurlijk is het ene gerecht iets lekkerder dan het andere, maar we hebben op dit moment nog niets gehad wat linea recta in de prullenbak is beland.
Gisteren aten we bijvoorbeeld pompoensoep. Manlief en ik zaten te genieten, zoonlief vond het minder, maar niet zo vies om het niet te eten. Het idee dat het gezond was maakt veel goed. Ondertussen is manlief ook vier kilo afgevallen. Kon ook geen kwaad overigens… Dus twee duimen omhoog voor het dieet.

De mensen die negatief waren/zijn over mijn afslankpoging hebben mij wel aan het denken gezet. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik maanden bezig ben met afvallen en daarna in een sneltreinvaart alles er weer aan eet. Het moet dus niet blijven bij een korte opleving, maar het moet een nieuwe manier van leven (lees: eten) worden.
Geestelijk ben ik me al aan het voorbereiden. Hoe verder na het bereiken van mijn streefgewicht en het wegvallen van de maaltijdvervangers? Een ding weet ik zeker; mijn nieuwe manier van leven bevalt mij goed. Ik voel me top, mijn huid ziet er goed uit en ik beweeg makkelijker. Dit is de nieuwe Inge en zo wil ik blijven!!! 

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising