Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Inge van der Steeg

Nouveau’s Inge vindt het doodeng, maar gaat tóch voor een ooglidcorrectie

Wat als je het gevoel hebt dat je oogleden op je wangen hangen en je er eeuwig moe uitziet? Nouveau's Inge overweegt een ooglidcorrectie, maar vindt dat óók eng.

Inge van der Steeg

De laatste tijd krijg ik zo’n last van mijn lenzen. Gedurende de dag moet ik steeds eerder overschakelen naar een bril en dat vind ik behalve lastig ook nog eens onhandig. Tel daarbij op dat vriendin Anne zei: wat zie je er moe uit. En ergens diep in mij komt een stem omhoog: ooglidcorrectie, ooglidcorrectie.

Alleen... Ik durf niet.

Ik hik er al 9 maanden maanden tegenaan, maar de afspraak is gemaakt bij de gerenommeerde Velthuis Kliniek in Amsterdam.

Mijn eerste consult is met dokter Erik Laban, de specialist bij uitstek op dit gebied. Want zeg nou eerlijk, als je dan toch iets laat doen, moet je het goed laten doen! 

Manlief vindt het allemaal erg interessant en gaat mee om de foto’s te maken. Wat eigenlijk al bekend is, wordt bevestigd. Ik ben een goede kandidaat voor deze operatie volgens Erik. Mijn oogleden hangen nog niet op mijn knieën, maar toch wel bijna voor de helft over mijn ogen. Erik vraagt of ik vaak hoofdpijn heb. Want wat ik mij nooit eerder realiseerde, is dat ik door mijn zakkende oogleden continu mijn voorhoofd en wenkbrauwen optrek, met hoofdpijn en een onrustige uitstraling tot gevolg.

Dokter Laban legt mij uitvoerig uit wat de operatie inhoudt. Dit soort ingrepen wordt uitgevoerd met een plaatselijke verdoving in het ooglid zelf. Is toch wel weer een dingetje voor mij, hoor. Ik heb al diverse ingrepen ondergaan, maar ben altijd van de algehele narcose: “Spuit mij maar helemaal plat; ik wil hier niets mee te maken hebben”.

“Nee”, zegt dr. Erik. “Dat gaat hem niet worden deze keer, omdat het een relatieve kleine ingreep is. 

Het is maar een heel klein prikje Inge. Iedereen zegt dat het minder vervelend is als bij de tandarts”, aldus de bemoedigende woorden van dokter Laban. Ik houd me daar maar aan vast.

Overtuigd en enthousiast geworden, vraag ik ongeduldig wanneer het gaat gebeuren. Tot mijn verbazing kan het al een week later. Oeps! Dat is sneller dan ik dacht. Let’s do it!

Morgen lees je hoe het Inge verging tijdens de ingreep, op Nouveau.nl

Nouveau i.s.m. Velthuis kliniek.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in