Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Inge van der Steeg

Inge blogt: ‘Mijn lijnpoging van vorig jaar is maar gedeeltelijk geslaagd’

In mijn blog van afgelopen week vertelde ik eerlijk dat mijn vorige afvalpoging maar gedeeltelijk heeft gewerkt. Van de 15 kilo die ik totaal was afgevallen, zit er om allerlei redenen weer 6 kilo aan. Dit te moeten delen op de website van Nouveau en op Facebook is best een dingetje geweest. Zal ...

Inge van der Steeg

In mijn blog van afgelopen week vertelde ik eerlijk dat mijn vorige afvalpoging maar gedeeltelijk heeft gewerkt. Van de 15 kilo die ik totaal was afgevallen, zit er om allerlei redenen weer 6 kilo aan. Dit te moeten delen op de website van Nouveau en op Facebook is best een dingetje geweest. Zal ik wel of niet eerlijk zeggen dat ik weer ben aangekomen?

Ik hoorde op voorhand al de negatieve reacties: 

‘Ik heb het toch gezegd, het zit er zo weer aan.’
‘Jij houdt het toch nooit vol.’
‘Ik ken niemand die na een jaar nog slank is.’
‘Denk je dat het nu wel goed lukken?’

Maar ik ben nog steeds trots op mijn resultaat van vorig jaar. Oké, ik ben wat aangekomen, maar er is minder bij dan wat er af is gegaan. En nog steeds voel ik mij zoveel beter dan anderhalf jaar geleden. Daarom alleen al zou ik iedereen willen aanraden; ben je niet tevreden met je eigen lichaam, doe er iets aan! Niet voor een ander maar voor jezelf.

Negatieve reacties krijg je als je dik bent en, zoals ik ervaren heb, ook als je aan het afvallen bent. Eigenlijk doe je het dus nooit goed. 

Week twee

De tweede week van mijn total reset is nu in volle gang. Al afgevallen? Geen idee. Ik heb nog niet op de schaal gestaan. Ik kan niet zeggen dat ik honger heb, eigenlijk meer trek. Gezellig is het ook niet om met een shake aan tafel te zitten, terwijl man- en zoonlief zitten te genieten van stamppot andijvie met een bal gehakt. Mijn lievelingseten nog wel.

Maar ik zie een lichtpuntje. Komende week ga ik naar de volgende fase - Back to basic - en mag dan ’s avonds een portie eiwit en een halve portie groenten eten. Ik kijk er nu al naar uit. Yammie….. 

Tot volgende week.

Inge