Ik draag al jarenlang contactlenzen en dat gaat goed. Eenmaal per jaar voor controle naar de opticien en ik kan weer vooruit. Maar de laatste tijd merkte ik toch dat ik problemen krijg met lezen.

Vorige week toen ik uit eten ging met mijn vriendinnen kon ik de menukaart niet goed lezen en moest ik de leesbril van een vriendin lenen.

’s Avonds onder de douche pakte ik de conditioner in plaats van de shampoo, omdat ik niet goed kon lezen wat er op de fles stond. Ik kan er niet meer omheen, de ouderdom heeft toegeslagen en ik moet aan de leesbril. Paniek komt op, want kan ik mijn zonnebrillen nog wel dragen? Ik was en ben een enorme zonnebrillenfreak. Zoals anderen een la hebben met lingerie op kleur, heb ik een la met zonnebrillen op kleur. Ik kan perfect zien met mijn lenzen en kies bij elke outfit een andere zonnebril. Dus één ding weet ik zeker; ik ga niet aan de bril, hoe leuk deze mij ook staan. Ik wil een oplossing waarbij ik nog steeds mijn zonnebrillen kan dragen.

Bij de opticien is dan ook mijn eerste zin: “Ik kom hier omdat het lezen slechter gaat, maar ik wil geen bril.” Je kunt het maar duidelijk gezegd hebben.

Lees ook: Inge blogt: “Help! Ik hoor er niet meer bij….”

Rob (de opticien) kijkt mij aan en zegt: “Oké, dan duiken we gelijk in de mogelijkheden met lenzen.” Heerlijk, zo’n man die meedenkt en geen onzin uitkraamt over ‘hoe leuk een bril wel is’ en ‘hoe mooi deze bij mij zou passen’. Ik voel me direct op mijn gemak en ga zitten.

Er gaat een wereld voor me open. Multifocale lenzen als daglenzen, maandlenzen en zelfs nachtlenzen. Ik draag al jaren lenzen, maar voelde me toch een nono op dit gebied, na alles wat ik hoor. Nadat ik alle voors en tegens op een rijtje heb gezet, kies ik voor  multifocale lenzen. Echt een aanrader! Het is even wennen, maar na een paar dagen ben ik volledig gewend en kan ik al mijn leesbrillen weggooien. Ook ben ik gelijk maar even naar de opticien geweest voor een nieuwe zonnebril, het nieuwste model van Chanel. Ik ben klaar voor de zomer.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising