Toen ik vorig jaar oktober richting Turkije op vakantie ging, had ik een koffer vol met shakes mee, omdat ik midden in mijn Cambridge periode zat.

Nu, zes maanden later, ben ik wederom een week in Turkije. Zittend langs de branding van onze favoriete strandtent, dacht ik aan de foto die ik hier in oktober maakte voor mijn blog, en realiseerde mij hoe groot het verschil is tussen de Inge van oktober 2017 en de Inge van april 2018.

Ik bedoel dan niet alleen mijn gewicht, maar dat ik écht in alles ben veranderd. De laatste maanden krijg ik dat ook steeds vaker te horen. Deze week zei huisvriend Ernst nog dat ik veel levenslustiger overkom en meer lijk te lachen. Dat zijn leuke dingen om te horen.

Hieronder de grootste verschillen die door mijn omgeving en mijzelf worden ervaren.

  1. Mijn gewicht. Op dit moment is er 15 kilo af en ik probeer die kilo’s eraf te houden.
  2. Mijn uiterlijk. Door het gewichtsverlies straal ik. Ik voel me goed en dat straalt er aan alle kanten vanaf.
  3. Mijn huid. Ik heb een huid die er mag zijn. Door mijn gezonde manier van eten, merk ik dat aan mijn huid. Geen last meer van verlate jeugdpuistjes of onregelmatigheden.
  4. Mijn bh-maat. Ja, hierbij moet ik bekennen dat ik van een goede F-cup terug ben gegaan naar een D-cup. Jammer, maar het is niet anders.
  5. Mijn kledingkeuze. Ik merk dat mijn kledingkeuze is veranderd. Ik durf meer. Van strakke blouses tot strakke spijkerbroeken. Dit gaat zelfs zover dat ik een spijkerbroek heb gekocht met franjes, de nieuwe trend voor deze zomer. Hoe ouder hoe gekker, zullen we maar zeggen.
  6. Mijn schoenen. Doordat ik minder weeg, heb ik minder last van mijn rug. Zolang ik mij kan herinneren heb ik rugpijn, maar nu niet meer. Door deze rugpijn liep ik altijd op platte schoenen, maar dat is nu voorbij. Schoenen met hakken kunnen vanaf nu!
  7. Mijn assertiviteit. Ik durf meer voor mijzelf op te komen en tegengas te geven. Ik noem het positief, maar of iedereen dat ook zo vindt…? ;-)
  8. Mijn suikerverslaving. Normaal liep ik de hele dag te zoeken naar zoetigheid, maar dat is voorbij. Ik heb helemaal geen behoefte meer aan suiker en loop probleemloos een patisserie voorbij.
  9. Mijn cola-light verslaving. Die is volledig weg. Ik drink geen cola-light meer. Ik merk nu pas dat als ik cola-light dronk, ik direct een grote behoefte aan suiker kreeg. Dit scheelt echt zoveel, ik ben hier echt blij mee.
  10. Uit eten. Ik kan nu heerlijk genieten van uit eten te gaan. Was ik vroeger meer geïnteresseerd in de desserts; ik ben nu een echte salade liefhebber. Staat er geen salade op het menu dan is het gelijk de laatste keer dat ik daar gegeten heb. Aan de nagerechten worden ze niet meer rijk van mij.

               Zie ook: Lijnen tijdens vakantie rare combi grote uitdaging

Hebben jullie dezelfde ervaringen of misschien hele andere? Ik hoor ze graag.

Tot volgende week.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising