Soms zit het mee en soms zit het tegen. En deze week zat het mee. Echt een week met een gouden randje.

  • Ik ben klaar met het sportvasten
  • Ik voel me fit en heb zelfs zin om te sporten
  • Nog een week werken en ik heb vakantie
  • Maar het belangrijkste: IK BEN 15 KILO KWIJT

Sportvasten

Na 10 dagen afzien, honger lijden en geen leven hebben, kan ik nu het eindresultaat delen: Ik ben in totaal 3 kilo afgevallen (eigenlijk 4 kilo afgevallen aan vet en 1 kilo aangekomen aan spiermassa).

Als kers op de taart ben ik ook nog 9,5 cm geslonken in mijn taille. Volgens Gerard Sombroek, mijn coach, zit ik echt in de top drie van zijn cursisten. Dat zijn echt veel centimeters. Ik ben blij met het eindresultaat en blij met mijn nieuwe BMI-waarde.

Ik begon op 25,5. Nu heb ik een BMI van 24,2. Ik ga nog proberen om het nog verder naar beneden te krijgen. Ik wil naar de 23. Misschien met een volgende periode sportvasten?

Want vertelde ik aan iedereen tijdens het sportvasten dat ik het nóóit meer zou doen, daar ben ik nu niet meer zo zeker van. Als ik alles op een rijtje zet, zou ik het zo weer doen. Het lijkt net een slechte bevalling: als je de baby in de armen hebt, ben je alle pijn vergeten ;-).

Sporten

Door het verplichte halfuur sporten elke dag, ben ik daar zo aan gewend geraakt dat ik hiermee door wil gaan. Ik ben nog niet verslaafd aan sporten, maar het voelt goed. Gisteren was ik echt niet in staat om te sporten en wat gebeurde er vandaag? Ik voelde me schuldig. Dus ging ik vandaag 'voor straf' een uur op de loopband. We gaan de goede kant op.

Vakantie

Ja, het is weer zo ver. Manlief en ik gaan weer een weekje naar de zon. Vorige keer had ik nog een koffer vol met shakes mee, maar nu alleen mijn nieuwe wandelschoenen. We gaan veel wandelen en ook genieten. Ik was de vorige keer 1,5 kilo afgevallen. Dat hoeft nu niet meer. Ik ga nu voor gelijk blijven in gewicht want...

          Lees ook: Mevrouw mag ik even in uw koffer kijken?

I DID IT!

Ik ben 15 kilo kwijt. Hier ging het om. Toen ik begon met lijnen op 31 augustus 2017 was het streven om 67 kilo te wegen. Nu, 7 maanden later, wijst de weegschaal 67 kilo aan. Het is gelukt! Wel met vallen en opstaan, maar als het mij lukt dan kan iedereen het.   

P.S. De medaille heeft het niet overleefd :)

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising