Vorige week heb ik afscheid genomen van mijn dieetcoach Yvonne. Deze week was ik ‘on my own’ en het is aardig gelukt. Ik ben niet afgevallen, maar ook niet aangekomen en dat is voor nu belangrijk. Ik weet dat ik een andere weg moet inslaan om nog extra af te vallen.

Het gezond eten heb ik nu onder controle, dus ik moet het meer gaan zoeken in het sporten. Was ik in het begin fanatiek met hardlopen; de laatste weken is dat er duidelijk bij ingeschoten. Toen ik begon met rennen was het nog mooi weer en vond ik het heerlijk om ’s avonds voor het eten 30 tot 45 minuten te gaan joggen.

Mooi weer sporter

Alleen het weer werkt de laatste tijd niet bepaald mee. En ik ben er achter gekomen dat ik toch echt een mooi weer sporter ben. Ik kan er niets aan doen, maar als ik naar buiten kijk en de regen met bakken uit de hemel zie vallen of het ijs op de sloot zie liggen, dan is voor mij de lol er af. De bank, de televisie en niet te vergeten mijn i-pad zijn in deze tijden grote concurrenten geworden van het hardlopen.

Van de week had ik met mijn vriendin Petra afgesproken om te lunchen. Petra is een aantal jaren geleden 20 kilo afgevallen met behulp van een dieetcoach en een personal trainer in de sportschool. Vanaf het begin heeft zij mij gesteund en regelmatig een zetje in de juiste richting gegeven.

Het enige wat ze niet snapt is mijn antipathie tegen sporten. ‘Want wat is er nou lekkerder dan een heerlijk uurtje trainen in de sportschool en dan voldaan op de bank ploffen?’

Beloofd is beloofd

Ik deel haar mening niet en regelmatig hebben we hier discussies over. Petra is kort geleden voor haar werk bij mij in de buurt komen wonen en we zien elkaar hierdoor vaker. Tijdens mijn wandelingen is ze al regelmatig mee gegaan. Ze is op zoek naar een nieuwe sportschool en vraagt mijn advies. Ik noem een aantal namen van sportscholen in de buurt en voordat ik het me realiseer beloof ik om mee te gaan.

De verbazing is van haar gezicht af te lezen, maar ook de blijdschap. Ik weet het, ik kan nu niet meer terug, ik zal eraan moeten geloven. We spreken af om elke maandagavond en vrijdagochtend te gaan sporten. Excuses worden niet geaccepteerd, zegt Petra. Alleen als je doodziek in bed ligt is dat een reden om niet te gaan. Ik heb nu al spijt ;-).

Morgen gaat het dan echt gebeuren. Petra heeft een afspraak gemaakt bij de sportschool die we hebben uitgekozen. We krijgen een intake en onze conditie wordt getest. Ik zie er als een berg tegenop, maar beloofd is beloofd. Ik hou jullie op de hoogte.

Tot volgende week.

                                                                                                                                         

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising