Ik ben niet echt het type om lekker buiten te zitten en uitgebreid te genieten van de zon. Ik vind het al snel te warm en ga weer iets anders doen. Vandaag is het schitterend weer en ik ben alleen thuis. Zoonlief is een weekendje weg en manlief moet werken.

Ik zit met mijn eerste kopje koffie op de loungebank in de tuin, kijk om me heen en zie een tuin die echt aangepakt moet worden. De laatste paar maanden is deze behoorlijk verwaarloosd en de planten zijn bizar snel gegroeid. Ik moet aan de slag. Haar in een knot, oude kleding en werkhandschoenen aan; ik ben er klaar voor.

Resultaat

Na drie uur hard werken zie ik het resultaat. De tuin staat er weer mooi bij, maar ik mis alleen bloeiende planten. Toch maar even in de auto stappen richting tuincentrum. Niet echt mijn favoriete bezigheid op mijn vrije dag, maar goed. In de auto beslis ik dit jaar te gaan voor paars, hetgeen de zoektocht makkelijk maakt. Na een klein uurtje staan de planten in de potten en in de tuin. Helemaal top!

Ik ben lekker buiten bezig geweest, heb mijn tuin in orde gemaakt, mijn hoofd leeggemaakt en de nodige lichaamsbeweging gekregen. Je bent de hele tijd onafgebroken bezig, dus het moet wel goed voor je conditie zijn. Een echte win-winsituatie.

Wieden voor calorieën

Iemand met een normaal lichaamsgewicht, verbrandt met werken ongeveer 300 calorieën per uur. Natuurlijk scheelt het wel welk klusje er wordt gedaan. Achter een elektrische grasmaaier lopen, kost nu eenmaal minder energie dan spitten en onkruid wieden. Maar wist je dat je met die klusjes in de tuin nog behoorlijk wat calorieën verbrandt?

  1. Onkruid wieden – 130 calorieën per half uur
  2. Spitten – 220 calorieën per half uur
  3. Terras vegen met stoffer en blik – 120 calorieën per half uur
  4. Grasmaaien (niet elektrisch) – 120 calorieën per half uur
  5. Schoffelen – 185 calorieën per half uur
  6. Snoeien – 250 calorieën per half uur
  7. Harken – 130 calorieën per half uur

Ik heb vandaag een uur onkruid gewied (2 x 130), het terras aangeveegd (120), gesnoeid (250), geschoffeld (185) en ik heb geharkt (130). Dit betekent dat ik in totaal 945 calorieën heb verbrand. Het voelt goed en ik neem me voor om dit vaker te doen. Misschien volgende week de voortuin maar eens grondig onder handen nemen?!

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising