Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Inge van der Steeg

Inge blogt: "Ik zie er na een uurtje sporten écht niet uit."

Na de laatste proefles ben ik erachter waarom ik maar niet enthousiast word van de sportschool. Het heeft niets te maken met het trainen, maar meer met de mensen om mij heen.Je stapt binnen in een sportschool en gelijk zie je mensen die er fantastisch uitzien. Strak in de sportkleding, perfect ha...

Na de laatste proefles ben ik erachter waarom ik maar niet enthousiast word van de sportschool. Het heeft niets te maken met het trainen, maar meer met de mensen om mij heen.

Je stapt binnen in een sportschool en gelijk zie je mensen die er fantastisch uitzien. Strak in de sportkleding, perfect haar en make-up en een uitstraling van ‘kijk mij eens’. Mijn eigenwaarde daalt op dat moment gelijk naar een nulpunt.

Eerst dacht ik dat het aan de sportschool ligt, maar na verschillende proeflessen te hebben gevolgd bij verschillende sportscholen, ben ik tot de conclusie gekomen dat het overal een beetje hetzelfde is. Mooie jonge dames en heren, strak in het vel en vol zelfvertrouwen. Ik sluip dan maar snel de kleedkamer binnen en maak mij klaar om te gaan sporten.

Ik zie er niet uit

In de sportzaal zelf kijk ik tijdens het sporten om mij heen. De paradepaardjes van de sportschool leven tijdens het trainen in hun eigen wereld en checken tussen de oefeningen steevast hun mobiel.

Voor hen is het ‘business as usual’ en na een uur sporten zien ze er nog steeds fantastisch uit. Ik weet niet hoe jullie ervaring is, maar ik zie er na een uurtje sporten echt niet uit.

Op elke wand van de sportschool hangen spiegels die mijn gevoel nog eens bevestigen. Ik zie er niet uit, het zweet loopt over mijn rug, mijn haar lijkt wel een ragebol en mijn deodorant doet zijn werk niet meer.

Douche ik op de sportschool of thuis?

Na het trainen ga ik afgebeuld terug naar de kleedkamer en kom elke keer voor het volgende dilemma te staan: douche ik hier of douche ik thuis?

Douchen in de sportschool is wel zo handig, al het zweet gelijk weggespoeld en ik voel me heerlijk fris. Schone kleren aan en ik ben er weer klaar voor. Nou ja, klaar. Naarmate ik ouder word moet er toch het een en ander gladgetrokken worden. Dus een heerlijke dagcrème en make-up moeten mee om enigszins toonbaar te zijn.

Het föhnen van mijn haar neemt ook de nodige tijd in beslag, dus eindelijk, na een uur, kan ik enigszins toonbaar mijn smoothie drinken aan de bar.

Incognito

De mogelijkheid om thuis te douchen trekt mij toch het meeste aan. Ik hoef dan weinig mee te slepen naar de sportschool en kan heerlijk op mijn gemak mijn toilet maken. Maar ja, ik moet wel over straat. In de wintermaanden is dat niet zo erg, met een lekkere dikke muts en sjaalben ik snel en incognito thuis. Maar in het voorjaar en zomer? Het lijkt wel of ik opeens allemaal bekenden tegenkom. 

Dus ik heb een beslissing genomen. Ik ga de komende maanden niet naar een sportschool, maar wel heerlijk wandelen in de vrije natuur.

Misschien ben ik wel gewoon een winter-sportscholer.