Nog een paar dagen en het is december. Voor velen een maand die uitbundig gevierd wordt, maar voor mij is het vanaf het begin een hel. En dan doel ik natuurlijk op het beheersen van mijn gewicht. December, de maand waarin ik constant geconfronteerd wordt met snoep en lekker eten. Ik probeer net weer de extra aangekomen kilo’s van de afgelopen maanden kwijt te raken, maar ik denk dat het deze maand niet gaat lukken.

Want wees nou eerlijk, vanaf het moment dat Sinterklaas ons het land binnen komt varen, ruik en zie je pepernoten, marsepein, taai taai, strooigoed en gevuld speculaas. Ik word er gek van.

Gisteren was ik met vriendin Anne aan het winkelen in centrum Hoofddorp en zag daar toch wel het toppunt: een winkel met wel 50 verschillende soorten pepernoten. Pepernoten met smaken als appeltaart, Gin Tonic, Crème brûlée en Peanut butter crunch.

Ik moet bekennen dat ik ben gezwicht. De Crème brûlée-pepernoten heb ik niet kunnen weerstaan. Het zakje ligt nu in de kast en ik heb met mezelf afgesproken dat ik elke dag maar 5 pepernoten mag pakken.

Ik was nog niet de pepernotenwinkel uit of de volgende verleiding diende zich aan. De oliebollen- en appelflappenkraam. De lucht alleen al... Heerlijk. Gelukkig was het druk bij de kraam en was de beslissing door te lopen makkelijk, maar ik weet niet of dit de volgende keer weer lukt.

Als Sinterklaas nog maar net het land uit is, komt de volgende calorische hobbel. Mijn verjaardag. Ik vier mijn verjaardag al jaren niet meer uitbundig, maar wil wel uitbundig uit eten. En omdat het mijn verjaardag is, trakteer ik mijzelf op het grootste nagerecht wat er is. Je bent tenslotte maar een keer per jaar jarig, toch?

Een week later volgen de twee kerstdagen met heel veel eten. Dit jaar hebben we met de familie besloten dat het thema Italië is. Dat betekent veel pasta en andere zaken die geen vrienden zijn met een slanke lijn. Als klap op de vuurpijl dan ook nog de jaarwisseling met eten…. Het houdt maar niet op! Vergeet ik bijna nog een aantal verjaardagen van familie en vrienden te noemen die ik ook nog heb. Help!

Ik denk dat ik volgend jaar tijdens de maand december een winterslaap plan!

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising