Toen ik begon met afvallen was bank zitten mijn grote passie, maar daar zijn twee nieuwe passies voor in de plaats gekomen. Wandelen - zoals jullie inmiddels weten - en daarnaast fietsen.

Ik stap regelmatig op mijn elektrische fiets en verken de buurt. Ik zie en kom op plekjes waarvan ik het bestaan niet eens wist. Dit bracht mij op het idee om samen met mijn man eens te kijken naar andere mooie plekjes in Nederland, die we tijdens een weekendje weg op de fiets kunnen ontdekken.

In eerste instantie was manlief niet zo positief. Een weekendje weg is altijd heerlijk, maar om de fietsen achter op de auto te binden, gaat hem toch echt te ver. Dat hoeft volgens hem niet meer. Op bijna elke locatie kunnen we fietsen huren.

Op startpagina.nl vind ik de mooiste fietsroutes en samen maken we een keuze welke steden we de komende periode gaan bezoeken. Dit zijn onze vier favorieten geworden; de weekendjes staan al gepland.

 1. HOUTEN: fietsstad van 2018
  Houten ligt in de prachtige Kromme Rijnstreek, net buiten Utrecht. Het rivierenlandschap ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug en dat levert een uniek fietslandschap op. Landgoederen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, de Kromme Rijn, weilanden, cultuurhistorie en de uiterwaarden langs de Lek; allemaal op fietsafstand van Utrecht. De Domstad zelf staat al jaren in de top vijf van Europese fietssteden en Houten is door de fietsersbond uitgeroepen tot Nederlands beste fietsstad van 2018. Via Startpagina.nl ontdek je de mooiste fietsroutes.
 2. DEN HAAG: het beste van twee werelden
  Het Binnenhof, Paleis Noordeinde of een wandeling langs het strand … Den Haag laat zich uitstekend per fiets verkennen en biedt het beste van twee werelden. Het ene moment fiets je door het politieke epicentrum van Nederland en een half uurtje later zit je met een wijntje op het strand uit te kijken over de Noordzee. Van het historische stadscentrum tot een fietstocht door de duinen, Den Haag heeft het allemaal.
 3. GRONINGEN: gemaakt voor de fiets
  Nergens ter wereld fietsen relatief gezien zoveel mensen als in Groningen. Maar liefst zestig procent van alle verkeer bestaat uit fietsers. De fietspaden in de stad zijn op veel plekken extra breed en het stalen ros krijgt vaak voorrang op de auto. Fiets bijvoorbeeld langs de Martinitoren, het Groninger Museum en de monumenten in de stad. In Groningen vind je de ideale combinatie van dynamisch stadsleven en de rust van het platteland. Fietsroutes in de provincie Groningen lopen dwars door de schitterende natuur. Ontdek uitgestrekte polders, oude cultuurlandschappen, de Waddenzee, lange kanalen en mooie meren. De Waddenzee is op fietsafstand en staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Kortom: er gaat niets boven (fietsen in) Groningen! De fietsroutes vind je natuurlijk op Startpagina.nl.
 4. ENSCHEDE: het geheim van het Oosten
  Enschede wil in 2020 Fietsstad van het jaar worden. En dat vinden wij helemaal niet zo gek. Want Enschede heeft eigenlijk alles; een historische, autoluwe binnenstad en een fietsvriendelijk verkeersbeleid. De grootste troef van Enschede is echter niet eens de stad zelf, maar de omgeving. Fiets de stad uit en je wordt beloond met sublieme landschappen. Probeer bijvoorbeeld de fietsroute langs Borne, Azelo, Ambt-Delden, Oele en Hengelo. Bij Ambt-Delden kom je kasteel Twickel tegen, waarvan de oudste delen dateren uit de zestiende eeuw. Het kasteel, de oranjerie en de schitterende tuinen zijn zeker het afstappen waard!

Hebben jullie nog andere fietstips dan hoor ik ze graag. Tot volgende week!

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising