Deze week liep een beetje anders dan ik verwacht had. Petra en ik zouden een intake hebben bij de sportschool. De enige reden om af te zeggen was als je met griep in bed ligt, zei Petra nog met een lachend gezicht. Niet wetende dat zij de dag na onze afspraak geveld zou worden door griep. De afspraak is afgezegd en verschoven naar volgende week.

Dat geeft mij de kans om me verder te verdiepen in de diverse sportscholen die er bij ons in de buurt zijn. Petra had dan wel gekozen voor een bepaalde sportschool, maar misschien heb ik hiermee toch te snel ingestemd. De afspraak om samen te sporten staat nog steeds, maar het kan geen kwaad om ons verder te oriënteren.

Langer vet verbranden

Onze eerste keus is een relatieve kleine sportschool met een gemoedelijke sfeer en op loopafstand. De andere, die ik afgelopen week ontdekt heb, is net nieuw en werkt met de Milon Cirkel. Wat het is? Geen idee, maar de tekst op de website spreekt mij wel aan: ‘Trainen met de Milon Cirkel zorgt ervoor dat je lichaam zich aan de specifieke krachtuithoudingstraining aanpast. Hierdoor verhoogt de stofwisseling tot 15 maal langer dan bij een gewone fitnesstraining.

Dat betekent dat je 15 maal langer vet verbrandt!’ En dat maar twee keer per week, in sessies van 35 minuten. Fantastisch! Zal dit mijn redding zijn voor de laatste paar kilo’s? Ik laat volgende week weten welke sportschool het geworden is, maar eigenlijk denk ik het al te weten. Nu alleen Petra nog zo ver zien te krijgen.

Kacheltje

Toen ik begon met lijnen, had ik behoorlijk wat vet op mijn botten zou je kunnen zeggen. Een van de heerlijke voordelen van dit vet is dat ik het nooit koud had. Echt nooit. Wintertruien waren mij onbekend en truien met een col lagen niet in mijn kast. Het vet zorgde voor een goede bescherming tegen kou. Tel daar de overgang bij op en kou kwam niet in mijn woordenboek voor.

Een groot nadeel was wel dat iedereen in mijn omgeving gek van me werd. Het eerste wat ik deed als ik binnenkwam op het werk was een raam open zetten. Thuis stond de verwarming standaard op 19 graden. Heel het jaar door staat in de slaapkamer het raam open en elke nacht wierp ik tijdens het slapen het dekbed van het bed.

Kom maar op met de lente

Maar dan verlies je 12 kilo vet en gaat je lichaamskacheltje veranderen. Opeens heb ik het koud, echt koud, en helemaal deze laatste paar dagen. Was ik een echte liefhebber van de winter; ik kan nu niet wachten op de eerste zonnestralen van de lente. Ik denk er aan om een spaarpotje te maken om op mijn oude dag te emigreren naar een heerlijk warm oord. Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen.

Vandaag was het heerlijk weer en op een beschut plekje in de tuin was het goed uit te houden. Wel onder een plaid, maar toch genieten van de eerste zonnestralen.

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising