Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Inge van der Steeg

Inge blogt: Help! Al twintig jaar mijn moeder mee op vakantie.

Al twintig jaar lang gaat mijn moeder mee op zomervakantie. Dit is ooit ontstaan doordat wij familie in Italië bezochten en mijn ouders meegingen. Het werd een heel leuke vakantie. Dus het jaar daarop weer met z’n allen in de auto, maar nu richting Spanje. Zoonlief was nog klein en vond het heel ...

Al twintig jaar lang gaat mijn moeder mee op zomervakantie. Dit is ooit ontstaan doordat wij familie in Italië bezochten en mijn ouders meegingen. Het werd een heel leuke vakantie. Dus het jaar daarop weer met z’n allen in de auto, maar nu richting Spanje. Zoonlief was nog klein en vond het heel gezellig dat opa en oma weer meegingen.

Veel voordelen

Natuurlijk waren er wel kleine ergernissen, maar het gaf ook heel veel voordelen. Als papa en mama ergens geen zin in hadden, ging zoonlief naar opa en oma. Lekker zwemmen, spelletjes doen, wandelen, en wij hadden ook meer vakantie. Heerlijk samen weg, opa en oma passen wel op. Een mooie mix van al het goede en heel relaxed.

Ook deze tweede gezamenlijke vakantie was er één waar we allemaal met een goed gevoel op terugkeken. Misschien ook, omdat dit de laatste vakantie was van mijn vader. In de winter daarop is hij plotseling overleden. Een schok voor iedereen.

Het idee ontstond om haar elk jaar mee te nemen

Mijn ouders gingen zelf vaak weekendjes weg en mijn moeder miste dat heel erg. Ze pakte dat op door met vriendinnen weg te gaan. Maar een zomervakantie met een vriendin zat er niet in. Al haar vriendinnen hadden een relatie en wilden wel een weekendje weg, maar niet langer. Toen is eigenlijk al snel het idee ontstaan om mijn moeder elk jaar mee te nemen op zomervakantie.

Voor ons en voor haar een perfecte oplossing. En zo voelt het na twintig jaar nog steeds! Mijn moeder is ondertussen 82 jaar (nog heel kwiek en vlot), maar krijgt toch kleine ongemakjes, waardoor onze keuze voor de zomervakantie beperkter wordt.

We moesten vaker stoppen onderweg met de auto, dus hebben we besloten om voortaan te gaan vliegen. Met als hoogtepunt naar Aruba toen ze 80 werd, ze heeft het er nog steeds over. Wel heel lang vliegen maar een fantastische ervaring. 

Ik kijk er nu alweer naar uit

De vakantie voor deze zomer is geboekt, 3 weken Turkije. Ik kijk er nu alweer naar uit. Zoonlief heeft besloten om dit jaar maar voor 1 week mee te gaan. Hij vindt het ook nog steeds leuk en wil de gezamenlijke vakantie niet missen.

Ik realiseer mij dat dit een van de laatste vakanties samen zal zijn, mijn moeder heeft ook niet het eeuwige leven. Ik heb er geen spijt van, want er komt een dag dat ze er niet meer is en dan kan ik terugkijken op heel mooie en gezellige vakanties.