Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Inge van der Steeg

Inge blogt: ‘Waarom voel ik me toch een plumpudding?’

Aan het eind van 2018 hebben we met een deel van de redactie besloten om in januari gezonder te gaan leven. Ieder op zijn eigen manier. Ik wil nog steeds die extra 6 kilo eraf hebben en begin met het Cambridge dieet. Wat is het toch leuk om dit soort afspraken te maken als je met je collega’s aan...

Inge van der Steeg

Aan het eind van 2018 hebben we met een deel van de redactie besloten om in januari gezonder te gaan leven. Ieder op zijn eigen manier. Ik wil nog steeds die extra 6 kilo eraf hebben en begin met het Cambridge dieet. 
Wat is het toch leuk om dit soort afspraken te maken als je met je collega’s aan de kerstlunch zit. Nog volop genietend van alle heerlijkheden op tafel lijkt 2019 dan nog zo ver weg. Heb ik spijt? Nee, maar het is wel even slikken als ik op 1 januari mijn eerste shake maak en man- en zoonlief heerlijk met een omelet aan de ontbijttafel zitten. Maar beloofd is beloofd. 

Ondertussen ben ik 6 dagen bezig met mijn dieet. Cambridge bestaat uit een stappenplan waarbij stap 1 een total reset is. Ik zit hier nu middenin en moet dit twee weken volgen. Ik mag 3x per dag een shake, daarnaast koffie en thee zonder iets erin en water. Het gaat goed en ik voel me ook goed. Na zo’n periode van (te) veel eten voel ik me altijd een plumpudding en dat gevoel is nu langzaam aan het verdwijnen. Weg is het nog niet helemaal, maar dat komt wel goed.

De laatste paar maanden heb ik geen tijd gemaakt om te bewegen. Elke keer bedacht ik wel weer een smoes waardoor ik op de bank kon blijven zitten. De ene keer was het te koud, dan was het weer te nat of was ik te moe, maar ik had gewoon geen zin. Ik moet daarin echt mijn ritme terug zien te krijgen. Dat was afgelopen week nog wel wat lastig. Het was geen volledige werkweek, zoonlief had nog vakantie en ik had een aantal nieuwjaarsrecepties. 
Maar vanaf vandaag zit ik weer in het ‘normale’ ritme en zijn we als redactie weer compleet. Ik kan nu dan ook genieten van de verhalen van Claudia over haar Vegan Switch, van Wies over haar Dry January en van Merijn die gewoon alles een beetje minder gaat doen. Vanavond begin ik met bewegen. Mijn eerste wandeling van een uur staat gepland.