Gelukkig Nieuwjaar!

Ik wens iedereen een jaar vol met liefde, geluk en gezondheid en daarnaast dat iedereen een beetje happy is met zichzelf. Of je nu klein, groot, dik of dun bent. Want dat is zeker een les die ik geleerd heb het afgelopen jaar. Dat je blij moet zijn met jezelf. Ik heb het al eerder genoemd in mijn blogs, maar toen ik begon met lijnen kreeg ik veel positieve reacties. Echter gaande weg het proces kwamen er ook negatieve reacties. Ik kreeg te horen dat ik dikker leuker was, dat ik er veel ouder uitzag en als klap op de vuurpijl: "Wacht maar over een jaar zit alles er weer aan."

Steun kreeg ik vooral van mijn man, zoon, vriendinnen en niet te vergeten mijn collega’s. Elke week als ik naar het martelkamertje van Yvonne was geweest, werd er gelijk gevraagd: En… hoeveel ben je deze week afgevallen? Dat stimuleerde gigantisch. Bedankt allemaal.

Het nieuwe jaar is voor mij begonnen met het opruimen van mijn kledingkast. Bijna 12 kilo kwijt, is ongeveer 2 tot 3 maten kleiner. Ik droeg altijd wijde kleding. Op een of andere manier dacht ik dat ik dan slanker leek. Kenners beweren het tegendeel. Het suggereert juist dikte. Als ik nu naar foto’s kijk, waren die wijde gewaden misschien toch niet zo’n goed idee.

Heel veel kleding in mijn kast is minstens 4 maten te groot. Opruimen dus! Heerlijk. Het geeft ruimte in de kast, maar ook in mijn hoofd. En het geeft ook weer de mogelijkheid - haha - om te shoppen. Heb gelijk een afspraak gemaakt met zoonlief om aanstaande zaterdag Amsterdam in te gaan.

Een stemmetje in mijn hoofd vraagt zich af wat te doen met de kleding. Wegbrengen of tijdelijk in de schuur zetten? Mocht ik dan weer aankomen, heb ik in ieder geval nog kleding. Nee, ik doe het niet. Ik breng het weg naar de kledingcontainer. Is misschien ook een extra stimulans om op dit gewicht te blijven. Mocht ik weer iets dikker worden, dan voel ik het gelijk aan mijn kleding en kan ik aan de noodrem trekken.

Het wordt voor mij sowieso een spannend jaar. Ga ik die laatste 3 kilo nog redden en blijf ik op gewicht? Ik weet het zeker, het gaat mij lukken en misschien ben ik zelfs zover om over een tijdje een foto te plaatsen in bikini ;-).

P.S. ben een paar weken niet naar Yvonne geweest i.v.m. de feestdagen. Volgende week krijgen jullie dus weer een update. En ik ook. Ben benieuwd…

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising