Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Inge van der Steeg

'Dit jaar is alles anders, dus óók mijn kerstmenu'

Elk jaar hebben wij een vast ritueel met de kerst: een dag met de familie van mijn man en een dag samen met mijn moeder. De dag met de familie heeft elk jaar een thema en elk stel maakt een gerecht. We gaan van Italiaans naar Frans en van Spaans naar typisch Nederlandse stamppotten. De sjoelbak s...

Elk jaar hebben wij een vast ritueel met de kerst: een dag met de familie van mijn man en een dag samen met mijn moeder. De dag met de familie heeft elk jaar een thema en elk stel maakt een gerecht. We gaan van Italiaans naar Frans en van Spaans naar typisch Nederlandse stamppotten. De sjoelbak staat op tafel, een groepje is aan het keezen, de kleintjes bepalen de muziek en speciaal voor een neef staat de televisie aan met Home Alone. Ik krijg al heimwee als ik eraan denk. Dit jaar is het allemaal anders en heb ik besloten ook het eten anders aan te pakken. Hieronder mijn kerstmenu voor dit jaar, voor het geval je nog inspiratie zoekt.

Voorgerecht: courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Ik begin met een lichte soep van courgettes. 

Ingrediënten: 2 grote courgettes, 2 uien, 2 knoflookteentjes, 1 eetlepel mosterd, 1 koffielepel, kerriepoeder, 1 koffielepel paprikapoeder, 1,5 l kippenbouillon, 1 eetlepel olie.
Bereidingswijze: courgettes in blokjes snijden. Uien in reepjes. Knoflookteentjes uitpersen. Stoof de courgettes samen met de uien en de knoflook in olie. Voeg hierna de mosterd, kerrie en paprikapoeder toe en laat eventjes bakken. Giet de kippenbouillon erbij. Kook de groenten gaar in +- 20 min. Mix hierna de soep met in staafmixer. Serveer de soep warm.

Hoofdgerecht 1 -  Thaise rode curry met garnalen
Een heerlijk gerecht van Food & Friends en niet moeilijk te bereiden. Het is een simpele maaltijd maar door de smaakexplosie een verrassing voor iedereen.

Speciaal door de homemade jasmijnrijst. Maak je maaltijd of met een heerlijke komkommersalade en kroepoek. Wil je helemaal iets speciaals maak je de kroepoek zelf.

Hoofdgerecht 2 – Vegan Indiase butter masala curry met Pulled Oats
Ik probeer altijd een vegetarische variant te maken om het iedereen naar de zin te maken.

Ik ben zelf helemaal gek van deze heerlijke Indiase curry van Jaimy's Kitchen. Door de cashewnoten is de curry heerlijk romig.

TIP: Maak allebei de curry’s een dag van tevoren om de kruiden goed hun werk te laten doen.

Nagerecht – Île flottante
Een familietraditie. Eieren zijn er altijd in huis en je kan dit nagerecht versieren en zo lekker maken als je wilt. 
Ingrediënten: 5 eieren, 5 dl volle melk, karamelsaus, 1 vanillestokje, 150 gr. griessuiker, zout

Succes!

Nouveau's crossmediaal producer Inge van der Steeg