De afgelopen acht maanden staan meer in het teken van bewegen dan ooit. Ik ben geen liefhebber van bewegen, maar ik moet eerlijk bekennen dat het mij steeds beter af gaat. Naast wandelen probeer ik een andere manier van bewegen te ontdekken.

Zoonlief beult zich af in de sportschool en ook mijn man doet verwoede pogingen, maar ik weet inmiddels dat een sportschool niets voor mij is.

Een abonnement op de sportschool heb ik jaren gehad, zonder er ooit naar toe te gaan. Ik was een goede sponsor, zei de eigenaar van de sportschool.

Bewegen

Ik probeer nu maar met alles wat ik doe gedurende de dag dit te combineren met bewegen. Reed ik vroeger rondjes met de auto, om maar zo dicht mogelijk bij mijn bestemming te parkeren; nu knal ik hem neer op de eerste de beste parkeerplek en loop verder.

Ik neem op het werk de trap in plaats van de lift. Doe de meeste boodschappen lopend of op de fiets en maak met alles wat ik doe de afweging: kan dit op de fiets of moet ik echt met de auto?

Dat de keuze vaak op de fiets valt, vindt zoonlief niet erg, want dit betekent dat hij vaak kan beschikken over mijn auto. Ik moet alleen zeggen dat op de fiets naar het werk gaan wel een dingetje is.

Zweten

Vroeger was ik een echte koukleum, maar vanaf de tijd dat ik door de overgang heen ben, heb ik het constant warm. Ook op de fiets. Dus na een kwartier stevig fietsen naar het werk, gutst het zweet over mijn rug. Op zich een heerlijk gevoel, als je daarna gelijk een douche kan pakken. Maar om een hele dag op het werk te zitten in dezelfde kleding!? Dat wil ik mijn collega’s niet aandoen...

Ik heb het lang en met alle macht onderdrukt, maar hij is er nu toch gekomen: Een elektrische fiets! "Een elektrische fiets? Noem je dat bewegen?", hoor ik jullie denken. Ik dacht er ook zo over. Maar ik heb hem nu en ik moet zeggen: ik vind het heerlijk!

Misschien is het minder inspannend bewegen, maar het is nog altijd meer dan zitten in de auto en helemaal niet bewegen. Ik stel hem in op de stand SPORTIEF en dan is de ondersteuning minimaal.

Grote afstanden

Bijkomend voordeel is dat je nu lacht om wat grotere afstanden. Gisteren ben ik op mijn nieuwe aanwinst naar vriendin Ans in Leiden geweest. Totaal 56 kilometer gefietst. Heerlijk in de buitenlucht. Ik moet alleen nog een goede fietsroute-app ontdekken.

Had nu Google Maps als routeplanner genomen, maar dat vond ik geen succes. Misschien was het wel de kortste route, maar ook de lelijkste die je kunt bedenken. Een hele tijd fietsen langs een snelweg vond ik niet echt inspirerend. Het oog wil toch ook wat! Ik stapte uiteindelijk de fiets af met spierpijn. Dus ondanks de hulp van mijn nieuwe vriend, doet het toch wel wat met je!

Deze week een onsje afgevallen. Kijken of het volgende week beter gaat. Ik heb er een hard hoofd in. Vijf(!) etentjes deze week. Wordt dus weer een uitdaging...

Reacties (0)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising