Vorige week was het lijnen echt een struggle. Het griepvirus had ook mij te pakken en dat had direct invloed op mijn eetpatroon. Ik had de eerste dagen totaal geen trek in eten, maar daarna dubbelop. Alles smaakte en ik had heel de dag trek in van alles.

Normaal start ik de ochtend met een shake en een kop koffie. Genoeg om de ochtend mee door te komen. Ik lunch met een salade en ’s avonds een gezonde maaltijd. Als tussendoortje soms nog een stuk fruit en/of een yoghurtje. Prima vol te houden, maar niet na een griep.

Aangekomen

Ik had de hele dag de behoefte om naar de koelkast te lopen om te kijken wat ik kon nemen. En om eerlijk te zijn: Ik heb van alles genomen. Dit was uiteindelijk te zien op de schaal; ik was niet afgevallen, maar aangekomen! Twee ons. Niet veel, maar toch. Ik heb nu spijt, maar het heeft wel heerlijk gesmaakt en het is gelijk een extra stimulans voor de komende week om er weer vol tegenaan te gaan. 

Wat mij wel opviel deze week, is dat ik ongemerkt een nieuwe 'verslaving' heb ontwikkeld. Ik kan niet meer gewoon door de supermarkt lopen en producten achteloos in mijn winkelkar gooien. Bij elk product wil ik weten wat er in zit. Ik kijk naar het aantal koolhydraten, suikers en vetten. En dat is soms behoorlijk schrikken.

Zo kwam ik er onlangs achter dat in magere melkproducten meer koolhydraten zitten dan in volle! En dat een Magnum Classic maar liefst 310 calorieën bevat. Ik moet een uur stevig wandelen om die eraf te krijgen. Ja doei! Ik heb gelijk besloten om nooit meer een Magnum te eten. Dat vind ik het niet waard. Als ik dan toch een ijsje wil, wordt het een raketje met maar 45 calorieën. 

Biologisch

De laatste tijd koop ik regelmatig producten bij de biologische supermarkt, een waar walhalla voor gezondheidsfreaks zoals ik nu ben. Als ik er een zie, móet ik even naar binnen. Heerlijk snuffelen door de winkel om nieuwe producten te ontdekken. I love it.

Op de een of andere manier heb ik meer vertrouwen in deze producten dan die in de gewone supermarkt op de hoek. Bij de supermarkt liggen veel producten in de schappen met fantastische namen die suggereren ontzettend gezond te zijn, maar in feite bomvol koolhydraten en/of calorieën en/of vetten zitten.

Bij Jinek was onlangs Teun van de Keuken te gast. Teun is, behalve één van de oprichters van super-chocomerk Tony Chocolonely, een van de gezichten van het KRO programma Keuringsdienst van Waarde. Een expert op het gebied van de wondere wereld van ons voedsel. Hij constateert ook dat wij als consument behoorlijk in de maling worden genomen. Zelfs bruin brood blijkt meestal witbrood te zijn met een kleurtje!

Al met al heeft mijn verslaving mijn kijk op producten positief veranderd, waardoor ik bewuster keuzes maak bij de boodschappen. Alleen overweegt de familie mij op te geven voor het programma van Peter van der Vorst: Help! Ik ben verslaafd.

Tot volgende week en dan hopelijk weer een goed resultaat.

Reacties (1)

More content below the advertising

Inge van der Steeg werkt als Uitvoerend Producer bij Nouveau.
"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."

Archief

2018
More content below the advertising