Zondag ga ik rijden. Met mijn gezin naar Noord-Spanje. Maar de stress is al toegeslagen. Zeker nu ik heb gelezen dat het zwembad bij ons appartement een badmuts verplicht stelt. Een badmuts, godbetert.

Wel handig om mijn grijze uitgroei te maskeren (zie punt 3), maar waar haal ik zo last-minute drie van die dingen vandaan? Na ja, voor mezelf weet ik het wel. Maar een zwembedekking voor mijn man? Hij ziet mij aankomen. Heb nog maar vier dagen, waarvan ik er nog drie moet werken. Maar help, wat moet ik nog veel regelen. Wie heeft eigenlijk bedacht dat vakantie leuk is?

Lees ook: Claudia's blog: 7 levensreddende dingen die je leert van wandelen

Zeven dingen die ik nog moet regelen voordat ik beeldig om mijn zonnebedje kan liggen:

1. Auto in de beurt. Sinds ik ooit met een lekke band op een verzengend hete snelweg in Frankrijk heb gestaan, ben ik als de dood voor iets met mijn auto. Preventief gaat ie morgen naar de garage. Twee weken geleden al geregeld. Vond ik best slim van mezelf. Maar…

2. Tolvignet voor Parijs. Maar... heb er een nieuw stressding bij. Het milieu-vignet (tegenwoordig verplicht voor de Périphérique) is nog niet binnen. Nou dat weer...

3. Haar en wenkbrauwen verven. Ja jongens, ik zit wel een beetje stoer te doen over de badmuts die mijn grijze haren mooi kan bedekken, maar natuurlijk wil ik beeldschoon à la Ursula Andress uit de Atlantatische Oceaan oprijzen. En daar horen geen grijze haren en verlepte wenkbrauwen bij. Gelukkig zet mijn kapster zaterdag nog snel een stoel voor me klaar.

4. Hoe krijg ik 5 bananenboten in mijn auto? Sinds mijn dochter op de première van Verschikkelijke Ikke 3 maar liefst 5 Chiquita-tassen met spuuglelijke bananenkussens mee kreeg, heeft dochter maar 1 doel: allemaal gezellig mee naar Spanje. Ziet u een opblaasbare ballon langsrijden? C’est moi.

5. De juiste boeken mee? Ook al liggen er al tien boeken klaar (Fear of Missing Out, en nee, ben niet van de e-reader), ik heb toch de vrees dat ik dat ene helemaal-verschil-makende-boek-zo’n-boek-waar-de-zomervakantie-voor-gemaakt-is niet bij me heb. Het wordt druk zaterdag: kapper, bananenboten inpakken, en nog snel langs Linneaus boekhandel, voor die ene ultieme tip.

5. Geen wifi. Wees dochter mij fijntjes op: “Mam, er is geen wifi, kunnen we niet ergens anders naar toe?”

6. Is het appartementje wel leuk eigenlijk? In dezelfde categorie als: “Schijnt de zon wel? Is het eten wel goed?” Kortom, al die dingen waarvan je vindt dat je daar als vakantieganger recht op hebt. Het appartementje lijkt op de foto leuk. Gefotografeerd met een groothoeklens wellicht? En waarom zie ik nu pas de reviews over slechte geluidsisolatie? En dan nog die wifi, of geen wifi eigenlijk.

7. Waarom wilde ik ook alweer op vakantie? O ja, om los te komen van alle stress en de waan van de dag. Mooi. Doen dus. Los van de stress. Go with the flow Straatmans. Desnoods op een bananenboot. 

Reacties (1)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising