Hoofdredacteur Claudia heeft een ‘weddingseason’ achter de rug, maar dan met vriendinnen die allemaal 50 werden. En dat uitbundig vierden. Net als Claudia zelf trouwens. Claudia: Mijn #FabFifty feest was weergaloos, precies zoals ik het wilde, met een karaoke-versie Paradise by the dashboard light met 16 zingende vriendinnen als hoogtepunt.

Na de pret weer even de contemplatie, want: hoe nu verder? Nog meer carrière maken en hoger die berg op? Of de verdieping in? Meer aarden, meer inhoud?

En ondertussen kijk ik met een half oog naar Tros Radar en zie door het beeld flitsen: '50 plus heeft minder dan 3% kans op werk'.

Volgens werkgevers zouden we niet flexibel zijn, te veel ziek, niet willen leren, te veel geld willen verdienen.

Wat een onzin.

Mag ik in deze blog even laten zien hoe flexibel de Nouveau-redactie (bijna allemaal 50+) is? Neem het maken van de nieuwe Nouveau, die komende donderdag in de winkel ligt.

Lees ook: Claudia's blog: 'Het mooie aan 50 zijn? Weten dat het altijd wel goed komt (ook als het niet goed komt)'

Tijdens mijn laatste vakantie in ons Friese familiehuis was het koud, veel te kil voor de meimaand die al volop bezig was. In de zon hadden we moeten zitten, maar in plaats daarvan warmden we ons binnen aan de open haard. Dat gaf eigenlijk ook niet, want ik was helemaal geboeid door Benedict Wells Het einde van de eenzaamheid. Een fenomenaal boek waarvan mijn hart vanzelf ging gloeien.

Dit is wat een goed verhaal kan doen. Je meenemen naar een andere wereld, je letterlijk verwarmen, je optillen boven de werkelijkheid uit.  Dus toen ik kil en klam terugkwam op de Nouveau-burelen, wilde ik maar een ding: warmte. Een blad waar de hitte & zon van afstraalt. Door veel blauw, geel licht én hartverwarmende verhalen.

We organiseerden een relatieverhaal met Rik Launspach en Marjolein Beumer. Gefotografeerd op hun prachtige Achterhoekse boerderij in de streek die “groen gekust is door de zon” (en ik kan het weten, mijn moeder woont er naast, en daar op ‘de deel’ was mijn roemruchte schuurfeest). We meanderen mee met de agenda’s van Isa Hoes en Medina Schuurman, zodat we hen toch konden fotograferen, nét voor Isa’s lange vakanties.

Er werd een modeserie afgekeurd, en een nieuwe aangekocht – omdat de lezeres daar veel meer van zou opknappen.

Hoezo niet flexibel? Wij leren hier elke dag. Dit blog is dan ook meteen een shout-out voor mijn collega’s Marion, Annemarie, Wies, Cilla, Inge, Margreet en Kim.

Dat weet ik als 50-plusser namelijk nog het allerbeste: een cirkel van vrouwen haalt het beste in je naar boven.

Paradise by the colleague-light, zeg maar.

 

 

Reacties (1)

Vierailija
2/1 | 

Dat bedoel ik maar. Afgelopen april ben ik met 50 jaar (inmiddels 51 ?) aangenomen bij de KLM als stewardess. Mijn droombaan en ik ben dan ook super gemotiveerd. Mijn kinderen zijn 16 en 18 en redden zich prima. Nog een voordeel ...ik hoef niet meer uit het werkproces ivm zwangerschapsverlof ?. En ik heb de nodige levenservaring

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising