Hoofdredacteur Claudia wordt over 2 maanden & 15 dagen 50 jaar en vindt dit haar beste jaren ooit. “Ik zit steeds beter in mijn vel, ook al zit dat vel losser dan ooit”, maar ahaa, daar is een oplossing voor. Cold Laser! Belooft de rimpels weg te toveren en de huid te verstevigen. Dat wil ik!

Dus op een dinsdagavond zit… nee, lig ik bij Knap Instituut, het schoonheidsinstituut dat niet voor niets het woord KNAP in haar naam heeft, hoop ik. En dit is wat ik denk:

1. WAAROM? “Zeg mij waarom”, zong André Hazes al. Precies mijn gedachte: waarom lig ik hier? Had ook met man & kind aan de avonddis kunnen zitten. Ik kan er met mijn 49 jaar toch best mee door? Heb laatst zelfs een handstand-overslag gemaakt, zo jong voel ik me. En dan hoor ik weer vriendin Irma - die ik al dertig jaar ken: “Heb je gehuild?” Nee, Irma, ik heb niet gehuild, dat is een pigmentvlek onder mijn oog.”

2. DUS MOET DIE PIGMENTVLEK WEG. Enter de laser.

3. ZESTIEN JAAR. Waarom is iemand die mijn huid beoordeelt nog een kind? Na ja, dat zie ik vast verkeerd. Ook al ziet ze eruit als een jonge hinde, ze geeft les op een HBO-opleiding. Dat is toch wettelijk verboden op je zestiende? Om met Patsy Stone uit AbFab te spreken: “Als mijn huidtherapeute al 28 is, hoe oud moet ik dan wel niet zijn?”

4. COLD LASER? Waarom heet het zo? Het voelt namelijk helemaal niet ‘cold’ aan, warm is het. Of is het een opvlieger?

Lees ook: Claudia: 'Waarom ik vanavond weer kreten van ongeloof slaak'

5. VERBRANDING. HET RUIKT NAAR VERBRANDING. O god, mijn huid verbrandt. Ik ruik het! Raak lichtelijk in paniek, maar kan niets controleren, draag een beschermende bril. “Nee, het is niet uw huid”, is het nuchtere antwoord. “Het laser-apparaat maakt exposie. “

6. EXPOSIE DUS. Zo beland je zomaar in een scheikundige les.

7. HELP! IK WORD BLIND! Terwijl ik - met gesloten ogen - doorklets over de technische zaken achter deze laserbehandeling (toch een beetje mijn vak, vragen stellen) hoor ik de huidtherapeute vertellen dat als je niet goed richt, er kans is op blindheid. O god, waarom heeft niemand mij dat verteld? Straks kom ik hier blind vandaan en moet ik mijn man opbiechten hoe dat komt. Vind mezelf meteen heel stom. Waarom ben ik ook zo ijdel? “Nee, nee”, antwoordt de huidtherapeute snel. Blindheid komt nooit voor. “Ik werk secuur en u draagt een beschermende bril.“

8. HET VOELT BEST GOED. Ik lig hier, en iemand is geconcentreerd met mijn huid bezig. Zo vaak heb ik dat genoegen niet op den dinsdagavond.

9. VOLGENDE WEEK WEER.

Want ik weet heel goed waarom ik het doe. Om straks op mijn 50ste verjaardag met een huid als een babykontje mijn feest te betreden. (En niet verklappen dat het door de Cold Laser komt hè). Tot volgende week!

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising