Nog 4 maanden, 4 dagen en 53 minuten en dan wordt hoofdredacteur Claudia 50. Daar kijkt ze enorm naar uit, al was het alleen al omdat ze nu nog 4 maanden, 4 dagen & 53 minuten heeft om onderstaande doelen te bereiken. Claudia: “Anita Witzier zei ooit: ik zit steeds beter in mijn vel, ook al gaat dat vel steeds losser zitten.” En zo is het maar net.

1. Ik zeg wat ik vind. Ik ben nu toch op een leeftijd gekomen waarbij ik niet meer om de hete brij heen hoef te draaien? Zachte heelmeesters, stinkende wonden, zoiets. Als ik iets niet wil, laat ik dat weten. Zoals laatst tegen vriendin B., die voorstelde onze 50ste verjaardag samen te vieren. “Nee”, riep ik verschrikt. “Wil ik niet. Ik wil dat mijn verjaardag om mij draait.” Ik geloof dat dat er iets te bot uitkwam, dus aan de presentatie moet ik nog wel even iets doen. (En vriendin B., ik houd van je, dat weet je hè).

2. Het leven is te kort om slechte wijn te drinken. En ja, dat geldt ook voor middelmatige wijn. Er is fonkelende betaalbare Duitse wijn, waarom dan een perzikdrank drinken die ze Chardonnay uit Zuid-Afrika noemen. Tuurlijk, er zijn ook goede Chardonnays uit Zuid-Afrika, maar die kosten echt meer dan € 3,50. Je kunt toch niet verwachten dat een fles voor zo weinig geld over de wereld vliegt? Dat van die slechte drank is ook meteen m’n voorbehoedmiddel. Bij slechte wijn drink ik gewoon niet. (Lees: fonkelende Duitse wijnen zijn heel erg mijn valkuil).

3. Mijn kind is tien. Zelfstandig genoeg om van school naar huis te fietsen en zich daar te vermaken. Geen stress meer om de dwingende eindklok van de naschoolse te halen. Ik geniet maar even lekker van deze fase, voordat je het weet komt de dwarse puberteit er aan.

4. Dat mijn man eerlijk, lief en betrouwbaar is waardeer ik.

5. Ik leer elke dag iets nieuws. Al is het maar hoe het ‘share’-knopje van Musical.Ly werkt.

6. Joehoe. Ik heb vriendinnen die ook al om 18.30 uur in een restaurant willen zitten. Zoals vriendin Ella al zei: “Door al dat idiote late afspreken eet je van de honger alvast het brood én het mandje op."

7. Ook al zit het vel losser, ik heb nu de financiële mogelijkheid om goede crèmes te betalen om dat losse vel te beteugelen.

8. Af en toe heb ik nog een jaloerse bui. Als een ander wel voor een baan, klus, kus gevraagd is, en ik niet. Maar net zoals de mode: je bent vanzelf wel weer een keer in. Weet ik nu.

9. En ik blijf doorgaan met de wereld een beetje mooier maken, door een relativerende lach, een knipoog en wat zelfspot. Lees je nog 4 maanden, 4 dagen, 53 minuten mee? Op naar de big 5-0.

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising