Hoofdredacteur Claudia wordt over 3 maanden & 2 dagen 50 jaar, en vindt dit haar beste jaren ooit. Maar wat nooit gaat wennen: het wekelijkse sportschool-uurtje. Claudia: “En toch ga ik braaf. Elke woensdagochtend weer. Het is - zoals dat zo mooi heet - onderdeel van mijn lifestyle geworden. Net zoals meer dingen waar ik geen zin in heb (maar wat me achteraf toch ‘n bevredigend gevoel geeft): schoonmaken, de logeerhond uitlaten, en úren bij de kapper zitten met je gebutste nek in een wasbak. Collega Inge vroeg naar mijn grote geheim om het vol te houden.

Maar het geheim is dat er geen geheim is.

Alleen wat slimmigheden:

LEVENSSTIJL! Zie boven. Integreer het dus in je leven, dat doe je door:

VASTE DAG. Agenda-punt. Onderdeel van de dag. Training voor je lichaam & geest. Elke woensdagochtend 9 uur zit het ingesleten. Al twee jaar lang. Zoals een rivier zijn weg naar de zee zoekt, fiets ik naar de sportschool. Eerst lever ik mijn dochter af op ’t schoolplein (bonus-tip: integreer het gewone leven in je sportroutine) en dan trap ik door naar Soda Bodyfit.

TRAININGSMAATJE. Eerst had ik Yeliz, toen Anita, en nu Dionne. Ik kan niet meer zonder trainingsmaatje. Niet alleen voor de gezelligheid en het splitten van de kosten. Maar vooral: ik durf Dionne niet af te zeggen. Stok achter de deur heet zoiets ook wel.

PERSONAL TRAINER DELEN. Zoek een sportschool waar je in een groepje bij een Personal Trainer (of PT in hippe kringen) kunt. Dionne & ik delen de kosten én Elske. Daarbij is Elske ook nog eens:

EEN PERSONAL TRAINER WAAR JE OOK KOFFIE MEE ZOU DRINKEN. Vorig jaar was Elske met zwangerschapsverlof, toen had ik een mannelijke PT. Lieve jongen, maar zijn moeder was jonger dan ikzelf, ik miste Els, ik miste onze girlstalk. Ik weet wel dat ik in een sportschool ben om te trainen, maar het kletsen leidt mijn onwillige geest af.

LEES OOK: O, wat ben je mooi: ontdek alle voordelen van zwemmen in de zee

VOOR & NA FOTO. Ken je Kayla Itsines? Deze PT is groot geworden door haar clièntele zichzelf voor én na te laten fotograferen. Nou, je gaat als een tierelier hoor als je jezelf van Bessie Turf naar Twiggy ziet groeien, o, nee, krimpen bedoel ik.

DE GLOW, DE GLOW. IK. STOP. ER. MEE. NU. Denk ik om 9.02 al, als mijn trainingsuurtje koud 2 minuten is ingegaan. Lig ik daar weer als een oompa-loompa op zo’n Swiss Ball (en maar proberen mijn kruis bij elkaar te houden), of maak ik een ingewikkelde squat. Ik vind trouwens de namen net zo bizar als de oefeningen zelf: ik bedoel maar: burpees, lunge jumps, adducator stretch: hállo. Maar om 10 uur heb ik een glow waar geen blusher tegenop kan. Nooit krijg ik zo veel complimenten over mijn huid als op den woensdagmiddag. Als Claudia 2.0 huppel ik naar buiten. Zo. Dat. Zit. Er. Op.

En nu heb ik van Chanel ook nog eens een ‘stylish’ Swiss Ball gekregen (zie foto). Je zou denken dat ik nu thuis fashionable ga ‘planken’, maar hé: daar heb ik geen trainingsmaatje :-) Tot volgende week!

Reacties (0)