Nog 4 maanden, 11 dagen en 59 minuten en dan wordt Nouveau-hoofdredacteur Claudia 50. Daar kijkt ze enorm naar uit, al was het alleen al omdat ze nu nog 4 maanden, 11 dagen & 59 minuten heeft om onderstaande doelen te bereiken. Claudia: "Een topmodel was ik al niet, en zal ik ook nooit meer worden, datzelfde geldt voor prima ballerina, maar wat ik nog wel wil: recht, recht, recht!"

1. Ik wil op mijn 50ste rechtop op een surfplank. Ik werd op mijn 49ste gegrepen door het gevoel in de flow te zitten met de zee. Maar het is werken, heel hard werken, om dit ongetrainde lichaam rechtop te krijgen. Maar ik boek vooruitgang, ben van 1 seconde wijfelend op een plank naar 2 seconden wiebelend op een plank gegaan. Heb een plaatje van Hawai op mijn koelkast geplakt.

2. Rechte tanden. Mijn tandarts legde het heel realistisch uit: hoe ouder je wordt, hoe meer je tanden gaan ‘werken’, vandaar dat zo veel oudere mensen een schots & scheef gebit hebben. Tertiaire crowding heet het sjiek, nou ja, ik vind het helemaal niet sjiek. En dat vond ik de rekening voor de onzichtbare beugel - die de tertiaire crowding een halt moet toeroepen - ook niet. Het was een Chanel tas of een recht gebit - rechtvaardigde ik mijn kerstbonus.

Lees ook: Julianne Moore (55) is mooier dan ooit op de Pirelli kalender

3. Een rechte buik. Ach, wat ben ik toch healthy: koolhydraatarm eten, veel nootjes, sportschool, push-ups, de hele rambam. Mijn gezin wordt gek van mijn health missie. Maar in het weekend verander ik opeens in een niets ontziende winterbeer: 1 glaasje sekt wordt ‘zomaar’ bijna een hele fles, wat een sneeuwbaleffect veroorzaakt: mijn lever schreeuwt om nog meer suiker (grijpt haar kans na een suikerloze week) en alsof ik door iets onzichtbaars wordt gedreven, prop ik er een zak marshmallows en een chocoladeletter achteraan. En tja, zo kom ik natuurlijk nooit van die buik af.

4. Ook al beweer ik dat het door de menopauze komt.

5. Maar nu hoorde ik van collega Marjolein over vacutraining, in gesealed pak op een loopplank. Dat. Wil. Ik!

6. Recht doen aan andere vrouwen. Een van mijn grote voorbeelden, Madeleine Albright, zei ooit: “There is a special place in hell for women who don’t help other women. “ En zo is het maar net, wij vrouwen moeten elkaar steunen.

7. Maar wat ik vooral wil is de wereld een beetje mooier maken, door een relativerende lach, een knipoog en wat zelfspot. Ik hoop dat dat ook in dit blog zit. En dat je mij 4 maanden, 11 dagen, 59 minuten blijft volgen tot de big 5-0.

 

Claudia Straatmans (49) is hoofdredacteur van Nouveau magazine, getrouwd en heeft een dochter.

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising