Ga je met puberkinderen naar Parijs? Dan is een goede voorbereiding onontbeerlijk. Ervaringsdeskundige én hoofdredacteur Nouveau Claudia: 

 

Vrijdagmiddag

Aankomen, en meteen naar de Arc de Triomphe. Een van de Instagoals van tieners - en van honderden Aziaten – die met gevaar voor eigen leven op een smalle strook in de Champs-Élysées staan opgesteld voor een selfie. Volgend jaar zal het ongetwijfeld nog drukker zijn als de plannen van onlangs overleden kunstenaar Christo worden uitgevoerd: met 7 kilometer touw &  25 duizend vierkante meter zilverblauwe polypropleen de Arc inpakken (tip: tegelijkertijd is er dan ‘n overzichtstentoonstelling van Christo in Centre Pompidou).

Na onze selfie vertrekken we via Instagoal 2 - de grote namen op de modehuizen in Avenue Montaigne - naar Instagoal 3: de Eiffeltoren.

 

Zaterdag

Opstarten in de De Tuin van Tuilerieën, een prettig groot park midden in de stad met stoeltjes rondom de vijvers en koffiekarretjes – waaronder een take away van boulangerie Paul. Van daaruit lopen we door naar de glazen pyramide bij het Louvre, kan dat ook weer van onze Instagoal-lijst.

Dan heeft Dochter nog een andere wens: shoppen in thriftstores, die in gewoon Nederlands kilowinkel heten. Het barst er van in Le Marais. Komt dat even goed uit, is van oudsher mijn favoriete buurtje met kleine winkels, leuke straatjes, bloemige terrassen en de populaire slenterstraat Rue de Rosiers.

We spotten op een hoekje een paar elektrische steps. Onder aanmoediging van Dochter probeer ik deze ook uit, veilig eerst op het nabijgelegen Place des Vosges.

Nu wel snelheid kunnen maken en facile half Parijs door kunnen, wil Dochter ook nog even winkelen in Saint-Germain-des-Prés, de chique wijk op de linkeroever. Er loopt een bewegwijzerde fietsroute door de Rue Saint Andre des Arts, sowieso een van de Parijsigste straatjes met galeries, restaurants,design- en boekwinkels.

Eten doen we daarna weer in Le Marais. Mijn favoriete bistro van vroeger, Le Petit Fer a Cheval, blijkt tijdelijk gesloten vanwege brand, we komen uit bij Crêperie Suzette (in Frankrijk wil ik wél naar een pannenkoekenhuis, je kunt er gewoon champagne bestellen). Later lees ik dat Kim van Kooten ook nog restaurant La Derriere tipt – doen we een volgende keer.

Zondag

We stappen weer op de step. Onderlangs de Seine loopt Berges de Seine, een 2.3 kilometer lange kade, omgebouwd van autoweg tot groene flaneerzone met koffiebarretjes, eettentjes en klimwanden. Alsof we langs historische filmdecors zoeven, de prachtige gebouwen aan de overkant rijgen zich aaneen: Pantheon, Notre Dame, Le Conciergerie, Musee d’Orsay. We schieten onder de spectaculaire Pont Alexander door – nog mooier van benee. En ik hoop dat dochter op deze wijze très agreable toch wat geschiedenis oppikt voordat we terugreizen naar Amsterdam. 

 

Goed om te weten qua step

Boven je 50ste met een elektrische step door Parijs snellen? Ja, goed te doen.

Parijs raakt steeds beter ingesteld op alternatief verkeer als steppen en fietsen. Met groene routes en pijlen door de drukke binnenstad is er ruimte gecreëerd. Niet overal, maar als je in de Randstad kunt fietsen, durf je hier ook te steppen.

Voordeel: je overbrugt grotere afstanden.

Nadeel: de prijs per kilometer is ook très Parijs.

Let op: de Champs-Élysées is niet fijn om te steppen, hobbelstenen (net als bij de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix).

Downloadt de LIME app op je telefoon. Koppel je creditcard aan de app. Scan de QR code op de step. (Overal in de stad staan steps op de stoep, ook op de app zie je waar vrije steps staan). Scan meerdere QR’s als je ‘en groupe’ wilt reizen.

 

Goed om te weten: Kunst & Design in Hotel de Berri

Nouveau overnachtte in Hotel de Berri, vlakbij de Champs-Élysées. Kunsthotel, gebouwd op de plek waar mode-ontwerpster Elsa Schiaparelli ooit woonde. Hotel de Berri is onderdeel van The Luxury Collection (die weer onder Marriot International valt): unieke hotels met eigenheid, karakter en design én een 5 sterren service.  

The Luxury Collection onderstreept zijn voorkeur voor kunst en design door samen te werken met top-designers, zoals de Colombiaanse Mercedes Salazar. De home decor die de sieraden-ontwerpster voor de hotelketen creëerde is ook online te koop.

 

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising