Als wandelende hoofdredacteur leg ik heel wat kilometers af door beeldige bossen, in fleurige weilanden en op stuivende stranden. In de cadans van het lopen denk ik veel na over mijn werk en over de maatschappij. Hoe kan het dat we in zo’n gepolariseerde samenleving terecht zijn gekomen? En waarom nemen we elkaar de maat en is er zo veel agressie? Vooral sommige vrouwen in de politiek moeten het ontgelden.

Tijdens mijn wandeltocht appte ik chef Marion: ‘Laten we een Love Issue maken, waarin we meer begrip, zachtheid en liefde – voor elkaar en voor jezelf - prediken. Zonder zelfliefde, vinden dat het waard is om van jou te houden, is het immers moeilijker om liefde te delen.’

'Daarom een editie met veel inspirerende vrouwen en verhalen'

Daarom een editie met veel inspirerende vrouwen en verhalen. Zoals coverdame Romana Vrede, die zo lang een pittige acteercarrière combineerde met de zorg voor haar autistische zoon.

Ook zetten we mantelzorgers centraal en laten we Sylvia Schaffrath vertellen wat zelfliefde óók is: na 48 jaar eindelijk je droom laten uitkomen.

En we hebben een leuke man. Adriaan van Dis had niet bepaald een makkelijke jeugd, maar kijk eens waar hij is gekomen.

Ik ben trots op team Nouveau, op Annemarie, Anita, Inge, Marion, Ella, Claudia W., Marian, Amir, die elk nummer weer uitdragen dat inhoud en weg­droom­producties te combineren zijn. In Nouveau vind je immers niet alleen leesverhalen, maar ook de nieuwste tips op mode-, beauty- en kunst & cultuurgebied. En reisverhalen, zodat ik tijdens mijn wandeltochten nóg meer kan genieten.

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising