Trouwe lezers van mijn editorial weten dat ik probeer elke keer langs te gaan bij een covershoot. Ook bij Ilse Warringa stond ik weer in de startblokken. De shoot was in mijn eigen woonplaats, Amsterdam, ik kon op de fiets.

Zwierend over de grachten trapte ik richting Pulitzer Hotel, alwaar ik keurig de hoofdingang nam. Het was even zoeken waar cast & crew waren, in hun officiële twee suites zaten ze namelijk niet.

Plots hoorde ik een enorm bulderend gelach als een misthoorn. Aha, daar moest ik wezen. Helemaal aan de andere kant van het gebouw – op een heel andere gracht (het hotel beslaat een heel stratenblok). En, ja hoor, daar op de trappen een duidelijk lol hebbend team.

Ik had Ilse nog nooit eerder ontmoet, kende haar alleen als Juf Ank uit De Luizenmoeder, en zag nu uit eerste hand het bewijs dat ze enorm geestig is.

We kregen het over onze geboorteplaats - allebei komen we uit het oosten van het land - en de mentaliteit die we daar van kennen: KWW – Kiek’n wat het wordt. (Ilse komt uit Dalfsen, een broedplaats voor goede schaatsers by the way; Erben Wennemars zat bij de actrice in de klas, zelf was ze op haar veertiende schaatskampioene).

Trouwe lezers van mijn editorial weten ook dat ik graag en veel over powervrouwen schrijf. En ze op het schild hijs indien nodig. De Luizenmoeder is Ilse’s project. Ik benadruk het nog maar even. Ze bedacht de serie (samen met Jan Albert de Weerd), schreef meerdere scenario’s en regisseerde de onlangs uitgebrachte film zelf.

En als het goed is, weet jij – leuke lezeres – van de levenslesvideo met de coverdame. We laten ze zien op Nouveau’s Instagram en Facebook. Kiek moar snel wat Ilse zegt.

Veel kiek – en leesplezier!
 

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Nouveau

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising