Normaal gesproken is hoofdredacteur Claudia aanwezig bij de covershoot van het nieuwe nummer, maar ditmaal moest ze snel door naar onbekend terrein, dat buitengewoon inspirerend bleek te zijn! 

Ik kon maar heel even langs bij de fotoshoot met Annemarie van Gaal. Diezelfde middag zou ik namelijk naar Terschelling vertrekken, voor festival Oerol. En de boot vanuit Harlingen wachtte niet. Kon ook niet, want zeilschipper Meent was afhankelijk van getijden, stromingen en wind.

Het was ‘hi and bye’ bij Annemarie (gelukkig zie ik haar vaker; we hebben beiden ooit gewerkt met bladenmoeder Helen Gurley Brown, de Amerikaanse legende die Cosmopolitan grootmaakte, en dat schept een band).

Ik was nog nooit op Oerol geweest, had nog nooit op een klipper geslapen, laat staan met zeventien vrouwen verdeeld over zes slaaphokjes en zestien stapelbedden, maar ik nam mezelf dapper voor niet te piepen en deze nieuwe ‘intimiteitservaring’ te omarmen.

Vraag me niet hoe het kan. Het weer? De lucht? Het feit dat we even mochten ‘buitenspelen’?

Voor de autorit van Amsterdam naar Friesland hadden zich twee, mij onbekende, vrouwen aangemeld om te carpoolen. Vraag me niet hoe het kan. Het weer? De lucht? Het feit dat we even mochten ‘buitenspelen’? De behoefte aan verbinding? Omdat je als zo’n schip straks zinkt, wel van elkaar op aan moet kunnen? Maar we hadden meteen de diepste gesprekken. Over dromen, daden, verbroken relaties, opkrabbelen, nog een keer opkrabbelen en moedig voorwaarts gaan, ook al schrijnt het leven en is de horizon troebel. Het was een grandioos weekend.

Bij thuiskomst appte ik chef Marion: ‘Ik heb wel voor tien Nouveau's content-ideeën’. Marion handelde meteen en regelde een interview met Elke Geurts, die zo’n pijnlijk mooi boek schreef: Wie is die vrouw? (ofwel: er was dus toch Een Ander).
(Lieve sommige Oerol-meisjes, jullie zijn niet de enigen.)

En persoonlijk bedank ik mijn schoonmoeder Ank de Vries, ook een soort van bladenmoeder, voor het opvoeden van haar zoon tot een fatsoenlijke kerel. Zij heeft hem bijgebracht altijd respect voor vrouwen te hebben. Ik zit niet voor niets al zestien jaar met deze nôflike Fries in het huwelijksbootje.
 

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Nouveau

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising