Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia: ‘Zo kreeg Marian Mudder toch een liefdevolle relatie met haar moeder’

Hoofdredacteur Claudia in haar editorial over covermodel Marian Mudder: ‘Bij Nouveau reiken we altijd naar het licht’.Dat is steevast mijn antwoord als mensen vragen of je wel een glossy kunt maken in een tijd waarin de wereld op zijn kop staat. Met een verschrikkelijke oorlog, gierende inflatie,...

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia in haar editorial over covermodel Marian Mudder: ‘Bij Nouveau reiken we altijd naar het licht’.

Dat is steevast mijn antwoord als mensen vragen of je wel een glossy kunt maken in een tijd waarin de wereld op zijn kop staat. Met een verschrikkelijke oorlog, gierende inflatie, polarisatie. Juist nu hebben we wat glans én een hart nodig. Van, dóór en vóór vrouwen die het leven een stukje begripvoller en zorgelozer maken. Verbinden. Verlichten. Verbeteren. Verrijken.

Neem bijvoorbeeld Marian Mudder. Jarenlang had ze last van angststoornissen. Tot ze besloot dat het genoeg was geweest. Ze wilde alsnog een liefdevolle relatie met haar moeder, dompelde zichzelf onder in zelfhulpboeken en bevrijdde zichzelf uiteindelijk. En kijk waar ze nu staat. Een zesde druk van haar ‘Wat ik eerder had willen weten’ en op het laatste boekenbal stal ze compleet de show in een schitterende Norma Kamali jurk. ‘Vergeet niet te genieten’ is namelijk ook zo’n les. Niemand heeft er iets aan als jij jezelf wegcijfert.

Ik las Marians boek over ‘kleine en grote liefdevolle duwtjes in de richting van een zorgelozer leven’ toen ik vastzat op een vliegveld in Lanzarote. Een situatie waarin ik normaliter nogal had kunnen flippen (oké, dat deed ik nog steeds wel een beetje, maar gelukkig was daar lief Spaans grondpersoneel dat zorgde dat het allemaal goed kwam). Door Marians boek kwam ik toch een stuk beter door deze claustrofobische ervaring heen.

In de nieuwe Nouveau nog veel meer reiken naar het licht. Met een mooi essay van Daphne Deckers en een interview met vier schrijfsters over de kracht van wandelen en vriendschap. Daar kan ik met mijn geuzennaam als wandelende hoofdredacteur alleen maar aan toevoegen: moedig voorwaarts en geniet met glans.