Hoe kan het dat er nog geen body & mind-blad is voor sprankelende vijftigplusvrouwen, vroeg ik in de vorige editie van Happy 50, toen ik deze special al ‘hoelahoepend’ in de markt zette.

Nou, dat hebben we geweten. De mailbox van de Nouveau-redactie, waarmee we deze special maakten, puilde uit. Vooral de zinssnede ‘wijnbuik over de afkledende Deblonbroek’ riep veel herkenning op.

'In haar koffer kreeg ze van vriendinnen de Happy 50 mee: welkom bij de club!'

Een leuke Brenda liet weten dat ze speciaal naar het Griekse Lefkas was gereisd om haar Saramoment te vieren – en in de koffer van haar vriendinnen de Happy 50 meekreeg onder het mom: welkom bij de club.

Dus maken we nu een zomereditie. Herfst en winter zitten ook al in de pijplijn, maar eerst genieten van zon, strand én Babette van Veen.

‘We kenden elkaar in 1988 toch al?’, vroeg Babette toen we elkaar troffen bij Tennisclub IJburg. Nou, zei ik, we go a long way back, maar het was toch echt pas 1995 toen ik – tikkend redacteur bij Yes – als een groupie achter Linda, Roos en Jessica aan zat.

'Bijna als een hoelahoep, zei ik, je geeft er een tikkie tegenaan en hup, we zijn weer samen in full swing'

Jaren later strikte ik Babette - net bevallen van Silvijn - voor de allereerste Pink Ribbon-cover. Nu, zeventien jaar later, zijn we beiden nog steeds actief in de media en kruisten onze paden weer. Bijna als een hoelahoep, zei ik, je geeft er een tikkie tegenaan en hup, we zijn weer samen in full swing.

Sinds mijn personal trainer Stijntje liet zien hoe ontzettend beeldig je taille wordt van heupbewegingen post ik graag hoepende video’s. Een hobby die ik gemeen heb met Babette. Alleen: haar filmpjes zijn geestiger. Met een knipoog naar ‘fit after fifty’. Kijk ze vooral, maar lees eerst het interview en alle andere fijne, zonnige verhalen.

 

Veel Happy 50 & More-plezier van de makers van Nouveau!

P.S. De nieuwe Happy 50 & More arriveert vanaf vandaag bij de abonnees en ligt vanaf donderdag in de winkel. Online bestellen kan ook, dat wordt de zomereditie meteen aan je opgestuurd!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising