Het leven van een hoofdredacteur gaat niet altijd over rozen. Dat lijkt misschien zo, omdat de redactie en ik met leuke bekende Nederlanders mogen werken, kunnen sparren met creatieve fotografieteams, en heel soms ook nog op adverteerdersreisjes geraken (ja, ik was de bofkont die Chanel wijn mocht proeven!)

Nee, het lastige gedeelte zit hem in kleding.

‘Wat moet ik nu weer aan?’.

Ik geef toe: op de schaal van nul tot tien op wereldleed een absoluut futiliteitje, maar die stormachtige dinsdag was het wel even een dingetje. Neelie Kroes ging op de foto en zou door styliste Patty Zomer in oogverblindend Benelux design worden gehuld: Ronald van der Kemp, Claes Iversen, Natan.

Daar wilde ik niet te bleekjes bij afsteken.

De fiets is doorgaans geen gouden koets waarbij je je in fijnzinnige robes kunt hullen

Kleine uitdaging: vanwege parkeerperikelen ging ik op de fiets. Doorgaans geen gouden koets waarbij je je in fijnzinnige robes kunt hullen. Het moest comfy, maar toch fashion. Gelukkig arriveerde mijn roze pak van een Spaanse boetiek nét een half uur voor vertrek. Ik trok de kaartjes er uit en racete naar Muziekgebouw aan 't IJ.

Ietwat oververhit kwam ik aan (maar dat kan ook aan mijn opvliegers liggen, wegens verplicht stoppen met hormoontherapie).

Neelie was alleraardigst, we spraken niet alleen over haar Parijs-trip (ze was net met toponderneemster S. op meidenweekend geweest, en ja, zo noemde ze het echt: meidenweekend). En kregen het al snel over substantiëlere zaken.

‘Wees niet afhankelijk van een partner’ is Neelie's credo

De Grande Dame van de Nederlandse politiek heeft namelijk een missie: meer vrouwen financieel zelf het stuur in handen. ‘Wees niet afhankelijk van een partner’ is haar credo. Zelf is ze daar het stralende voorbeeld van. Ooit was ze stikgelukkig met Bram Peper, nu ziet ze hem nooit meer.

‘Ik vind het heerlijk om alleen te zijn,  ook al begrijpt niet iedereen dat.’

Op 19 juli wordt deze powerhouse 81.

Ik houd van alles wat ze zegt.

Én aanheeft.

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising