Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia tipt: ‘Kerst in Disneyland Paris is een sprookje’

Hoofdredacteur Claudia is een fanatieke wandelaar en heeft zelfs een LifeStyle Wandelboek geschreven. Haar motto: ‘Wandelen in Parijs is altijd een goed idee’.Claudia: “Deze variant op Audrey Hepburn’s ‘Paris is always a good idea’ in combinatie met de heruitgave van Adriaan van Dis’ De Wandelaar...

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia is een fanatieke wandelaar en heeft zelfs een LifeStyle Wandelboek geschreven. Haar motto: ‘Wandelen in Parijs is altijd een goed idee’.

Claudia: “Deze variant op Audrey Hepburn’s ‘Paris is always a good idea’ in combinatie met de heruitgave van Adriaan van Dis’ De Wandelaar doet de zucht naar lopen door de lichtstad bij mij ontvlammen. Juist nu in de donkere dagen wil ik nog meer betoverende lampjes - en waar kan ik die beter vinden dan in de overtreffende trap van magie: Disneyland Paris? Maar eerst naar de stad zelf.

De beroemde Coulée-Verte, daar ben ik ook nieuwsgierig naar. Een lang groen lint over een oude high line (beginnend in het nu verdwenen station Paris-Bastille). Deze 4.7 kilometer lange promenade loopt richting Bois de Vincennes.

Op sommige stukken loopt die 10 meter boven de weg, waardoor je nog meer details van Parijse huizen ziet. Een groene oase, die een prachtige andere point de vue geeft.

Bij terugkomst komen we vlak bij Gare de Lyon uit.

Dat treft, daar vertrekt een RER-trein naar Disneyland Paris. Dé plek voor een betoverende kerst. Duizenden lichtjes, 78 kerstbomen, 11.600 kerstornamenten, een heuse kerstman, dwarrelende sneeuwvlokken (12 x per dag), en nog veel meer om een magisch winterwonderland te creëren.

Ook in Disneyland valt veel te wandelen. Zeker als je in een van de hotels achter Disney Village (het aanpalende shop & restaurantgedeelte) zit.

De volgende dag gaan we al vroeg op pad, early access als hotelgast. We kuieren van Adventure- naar Fantasyland en door naar Studios Park.

Ik wandel op met mijn vijftienjarige dochter en als ik het durf, ga ik met haar in een attractie (wel de Space Mountain, niet de Tower of Terror). Voor mij voelt dit als the best of both worlds. Dochter blij, en ik zie ’s avonds op mijn stappenteller het bevredigende getal van 27.015 stappen staan.

Doen: Als je de ultieme walking in winterwonderland wilt

Laten:  Als je niet van Mickey houdt

Praktisch

De Coulée Verte start bij Rue de Lyon (achter Place de la Bastille): en.parisinfo.com

Vlakbij is ook Gare de Lyon waar je de RER naar Disneyland Paris kunt nemen. Kom je aan op Gare du Nord en wil je naar Disneyland? Dan zul je sowieso eerst met metro of trein naar Les Halles of Gare du Lyon moeten. Staat uitstekend uitgelegd op disneylandparis.com

Lifestyle

Wij sliepen in The Art of Marvel Hotel. Nu voor de kerstperiode boekbaar met boom en kerstversiering op de kamer.

Op 24 en 31 december kunnen gasten Chef’s Enchanting Festive Cuisine reserveren in de Disneyparken en hotels (25 dec en 1 januari is dat een brunch). (Walt’s eigen lievelingskostje was overigens chili con carne). Het kerstgebeuren in Disney Paris is al gestart en loopt tot 9 januari. Check alle bijzondere feestactiviteiten in deze periode op Disneyland Paris