De Dolly Dots op de cover van de nieuwe Nouveau al gezien? Hoofdredacteur Claudia was bij de shoot, hoorde over schoonmoeders en Tinder, en dacht: 'Hier moet ik iets mee.'

'Op mijn dertiende hing een megagrote Dolly Dots-poster op mijn tiener­kamertje in de Bilderdijkstraat in Lichtenvoorde. Ik was helemaal idolaat van die vrouwen en spelde jaargangen Popfoto en Muziek Expres, op zoek naar hun lievelingseten, hobby’s enzovoorts.

Dat ik ooit nog een themanummer zou maken met deze voorbeeldvrouwen had ik nooit kunnen dromen. En nu, veertig jaar later, gebeurt dat toch zomaar.

Nou ja, niet echt zomaar. Het hangt in de lucht, zeggen we in bladenland. Aan de ene kant dat verlangen naar vroeger, het toen-was-geluk-nog-heel-­gewoongevoel, en aan de andere kant stuwen we onszelf voort in de moderniteit.

'De Dolly Dots vinden zichzelf telkens opnieuw uit, trekken knalrode jumpsuits aan en gáán dat podium op'

Voort, de goede dingen uit het verleden meenemend. Voor mij zijn de Dolly Dots daar de verpersoonlijking van. Ze vinden zichzelf telkens opnieuw uit, trekken knalrode jumpsuits aan en gáán dat podium op. En ze staan voor sisterhood.

Ik was nog niet binnen in de fotostudio of Angéla (Chela) Kramers wilde met mij op de foto. Met míj! Dat had mijn dertienjarige ikje nooit durven fantaseren. Chela: ‘Gerda, mijn schoonmoeder, is groot fan van je sinds ze je in Koffietijd zag en heeft daardoor een abonnement op Nouveau genomen.’

'Angela Groothuizen over Tinder: 'Het is een snoepwinkel!' 

Ook mocht ik meekijken op het Tinderprofiel van Angela Groothuizen: ‘Moet je zien, wat een leuke mannen allemaal. Mijn advies aan andere vrouwen: gewoon doen. Het is namelijk een SNOEPWINKEL!’ aldus La Groothuizen. Toen ik vroeg of ze niet bang was, herkend te worden zei ze: 'Nee joh, niet iedereen kent me, vooral de jongere mannen niet.'

GEWOON DOEN DUS!

Niet ik hoor, want keurig getrouwd, maar Angela heeft een missie: haal meer uit het leven dan wat je denkt dat er in zit.

Droom groot.

Net als staatssecretaris Gunay Uslu die op haar twaalfde al dacht: 'Ik word de eerste vrouwelijke premier van Nederland.' Lees het allereerste interview als staatsecretaris Cultuur en Media in jouw Nouveau.

Droom groot. Kijk wat kan. Op een dag is het zover. Zie mijn foto met Chela. Voor schoonmoeder Gerda Griffioen.

De nieuwe Nouveau boordevol Dolly Dots en méér arriveert vanaf vandaag bij de abonnees en ligt vanaf donderdag in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising