Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia over Quinty Trustfull: Het Verhaal Dat Ze Niet Eerder Kon Delen

Voor het eerst verbreekt Quinty Trustfull het stilzwijgen rond het overlijden van haar geliefde vader.In de nieuwste Nouveau vertelt ze voor het ALLEREERST over het emotionele, loodzware, verdrietige proces rondom mantelzorgen.Haar lieve vader Cees van den Broek, biljartmaker en gezelligheidsdier...

Claudia Straatmans

Voor het eerst verbreekt Quinty Trustfull het stilzwijgen rond het overlijden van haar geliefde vader.

In de nieuwste Nouveau vertelt ze voor het ALLEREERST over het emotionele, loodzware, verdrietige proces rondom mantelzorgen.

Haar lieve vader Cees van den Broek, biljartmaker en gezelligheidsdier, overleed op 5 juni 2019, ruim een jaar geleden.

Tijdens de opnames van Koffietijd wisten alleen visagist Marjolein en collega-presentator Loretta Schrijver op zeker moment over Quinty’s thuissituatie.

Dat ze het nu in Nouveau vertelt - in het allereerste diepte-interview dat ze hierover geeft - laat mijn verbindingshart opzwellen tot een luchtballon.

In de woorden van Quinty: “Ik gun jullie dit verhaal als eerste, omdat ik jullie mooie menschen vind.”

Nou! Dan laat je de redactie en mij wel gloeien hoor.

Vrouwen verbinden staat namelijk in ons DNA geschreven.

Ik word van heel veel dingen gelukkig - van fietsen met mijn man, mijn dochter horen zingen, wandelen met vriendinnen, de eerste slok Riesling - en ook en vooral van vrouwen elkaar laten empoweren.

Wat een mazzel dat ik bij Nouveau werk, denk ik vaak, en zulke mooie interviews als met Quinty (opgetekend door Annemart van Rhee) mag afdrukken.

Een verhaal vol liefde. Over mantelzorgen. Over verdriet. En toch ook weer het mooie kunnen zien.

Vallen. Opstaan. En weer Doorgaan.

Het thema van deze Nouveau.

Met daarin niet alleen het pracht-interview met Quinty, maar ook een interviewbijlage met inspirerende vrouwen als Trijntje Oosterhuis, Fidan Ekiz, Lenette van Dongen, Cathelijne Broers. De laatste is nu nog directeur van de Hermitage en De Nieuwe Kerk, en start per 1 november als directeur Prins Bernhard Cultuurfonds.

Moedig voorwaarts.

Dat geldt ook voor hoe we dit jaar onze zomer inrichten. Met artikelen vol modeliefde voor Nederland, bijzondere Hollandse plekken, en een knaller van een Zomerhoroscoop.

Om met Godfried Bomans te spreken: “De kunst van het leven is thuis te zijn alsof men op reis is.”

Claudia

P.S. Koop ook Nouveau’s Zomerboek. Nog veel meer verhalen over liefde, verbinden énne… bikini’s.