Al meer dan een half jaar werken wij - de redactie – vanuit huis. De een op haar zolderkamer, de andere letterlijk tussen de potten en pannen aan de keukentafel.

Dachten we van tevoren: hoe moeten we nou vergaderen / brainstormen / interviewen / content maken / lachen / woordgrappen naar boven laten borrelen? – de werkelijkheid is dat dat ontzettend goed gaat.

Misschien komt het doordat we allemaal al meer dan 25 jaar in het vak zitten en de klappen van de zweep kennen.

Dagelijks app en mail ik met Chef Redactie Marion en Art-Director Annemarie over lay-outs en bekoppingen, Met coördinator Lifestyle Anita neem ik bij ‘n kop koffie in de stad de modepagina’s door, producer Inge tref ik bij fotoshoots en de hotline met online-redacteuren Ella en Claudia Witteveen staat 24/7 aan – voor élk Máxima-moment.

LOSLATEN.

De oude manier van werken is niet meer, we zullen elkaar vast weer ooit gaan treffen in het DPG-gebouw, maar ik geloof dat de werkomstandigheden wezenlijk zijn veranderd. Daarom in de nieuwe Nouveau niet alleen productie over de leukste thuiswerkplekken, maar vooral over het thema Loslaten. Mee meanderen met de omstandigheden.

Zoals covermodel Igone Römer - de Jongh die na 24 jaar besloot een andere dagelijkse invulling aan haar leven te geven. Niet meer in vaste dienst bij Het Nationale Ballet. Ook op haar pad zijn er nieuwe dingen gekomen: een biografie, een theatervoorstelling, een zalig rustig huis op het platteland.

Wat is gebleven is haar intrinsieke elegantie. Kijk maar hoe mooi ze meteen plié staat op deze achter-de-schermen-foto van ons twee. In tegenstelling tot mijn knullige voetenwerk!

Wat goed is houd je – de rest laat je gaan.

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising