Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia over Kajsa Ollongren als covermodel: ‘She rocks’

Naar goed DPG-gebruik heeft Nouveau op haar site een achter-de-schermen rubriek. Hierbij nemen we jullie – de lezeres mee – naar de beslissingen achter producties en artikelen. Welke keuzes maken we? Hoe selecteren we mensen voor onze verhalen? Wat was het hoogtepunt van een bepaalde shoot?Neem n...

Claudia Straatmans

Naar goed DPG-gebruik heeft Nouveau op haar site een achter-de-schermen rubriek. Hierbij nemen we jullie – de lezeres mee – naar de beslissingen achter producties en artikelen. Welke keuzes maken we? Hoe selecteren we mensen voor onze verhalen? Wat was het hoogtepunt van een bepaalde shoot?

Neem nou het thema van deze editie ‘Vrouwelijk Leiderschap’.

Dat we aandacht aan de verkiezingen willen besteden, stond als een paal boven water. Nog nooit waren er zo veel vrouwen lijsttrekker (of staan hoog op de lijst). Indachtig ons adagium ‘powervrouwen aan het woord’ maakten we een kleurrijke line-up: links, midden, rechts.

Maar wie dan op de cover? Nouveau is er om te informeren en te inspireren, dan kan daarna iedereen haar eigen keuze maken. Wel stond één vrouw boven alle partijen. Demissionair Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren moet er namelijk voor zorgen dat er überhaupt verkiezingen zijn – geen sinecure in deze onvoorstelbare tijden.

Naast leiderschap sprak ik met Kajsa ook over statement-dressing. Een goede outfit helpt namelijk strijdvaardig en scherp te zijn. Zo vertelt Dilan Yesilgöz in de nieuwe Nouveau dat haar Zara-pak van € 60 al minstens 800 keer is gedragen (cost per wear: € 0,75).

“Vrouwen zijn gemiddeld genomen betere leiders dan mannen” schreef hoogleraar leiderschap Janka Stoker onlangs in het Parool. “De verklaring is heel simpel: vrouwen doen het beter omdat ze zich eerst als leider moeten bewijzen. Terwijl mannen, zelfs met middelmatige kwaliteiten, op basis van toegedicht leiderschapspotentieel gemakkelijk omhoog klimmen."

Nog geen vijfenzestig jaar geleden streed Corry Tenderloo als een leeuwin voor het schrappen van de zogenoemde ‘handelingsonbekwaamheid’ van getrouwde vrouwen. Aan haar hebben we te danken dat we een bankrekening kunnen openen en zelfstandig een hypotheek kunnen afsluiten.

Op nouveau.nl lees je uiteraard veel meer over iconische en hedendaagse politica's én neem ik samen met mode-coördinator Anita hun kleding onder de loep, onder het mom First Ladies of Fashion.