“Het was me het jaartje wel.”

Ik haal de ouwe Wim Kan maar even van stal om dit uitzonderlijke jaar te duiden. Naast alle wereld-omwentelingen, gebeurde er ook nog iets anders.

Nouveau kreeg een nieuwe baas. DPG – bekend van de kranten – is nu eigenaar van de voormalige Sanoma-magazines, waaronder jullie lijfblad.

Een van de DPG-stokpaardjes is de zogenoemde meta-content, of in gewoon Nederlands: “Ach Claudia, verhaal over het verhaal achter het verhaal, hoe strikken jullie elke keer zulke krachtige vrouwen voor de cover?

Zoals nu Heleen van Royen, die op de kop af twintig jaar in het boekschrijversvak zit.

Het toeval wil (maar in de media bestaat geen toeval) dat Heleen en ik elkaar al meer dan zesentwintig jaar kennen. Ik was tikkend redacteur voor YES, het jonge-meiden-blad waar ik als 27-jarige aan mijn bladenmaak-carrière begon. Van toenmalige collega’s Cynthia en Astrid hoorde ik enthousiaste verhalen over freelancer Heleen, die overigens toen nog Kroon-Van Royen heette.

“Een gouden pennetje en een grote mond”, was het relaas.

En daar kwam ze binnen – in Waterlooplein-bontjas, mega-knap, peuter aan de hand – het een na het andere inhoudelijke én sappige idee spuiend.

Zo veel jaren verder, zo veel veranderd, en tegelijkertijd ook weer niet. Heleen is nog steeds Heleen. Met inhoudelijkheid, een mening, een missie.

“Die peuter van toen is nú moeder van mijn eerste kleinkind, Clau, ik ben oma," vertelde Heleen trots bij deze fotoshoot.

Als interviewer zetten we Manon Uphoff tegenover haar, een schrijver uit een andere literaire kring, om eens uit een vernieuwend Van Royeniaans-vaatje te tappen.

Dat is wat DPG namelijk ook doet: ons uitdagen de állerbeste content te maken.

En uiteindelijk is dat wat Heleen, ik, de redactie allemaal gemeen hebben: de mooiste verhalen maken die inspireren, informeren, entertainen, en je over eigen schutting laten kijken.

Noot van de redactie: voor de openingsfoto hebben Claudia en Heleen zo keurig afstand gehouden, dat ze niet in ons fotoformat pasten. Er is digitaal een stukje tussen hen uitgehaald, dit is hoe de dames er volgens de regels bijstonden 😊

Reacties (1)

Mevrouw Florence Gabriel
2/1 | 

Na zes maanden echtscheiding en scheiding met mijn man, kwam ik erachter dat ik zoveel van mijn man hou elke dag dat ik hem mis, maar de reden dat we gingen scheiden was dat hij me bedroog, had een verloofde buiten ons huwelijk, dus dat leidde tot onze scheiding, hij ging weg is leven, maar ik kon niet zonder hem, dus ik las online hoe dr.Sacre uit Afrika veel mensen heeft geholpen om hun huwelijk te herstellen met grote kracht, ik heb contact met hem opgenomen en dingen aan hem uitgelegd , hij deed wat gebed en vertelde me dat mijn man zal stoppen met me bedriegen en dat hij bij mij terug zal komen, nadat hij de materiële behoefte voor het gebed had gekregen, deed hij de gebeden en mijn man kwam terug naar mij, hij stopte met bedriegen ik hij houdt van me en koestert me met zijn hart, hij is nu een veranderingsman en een heel fatsoenlijke man en een heel eerlijke man, dit was hoe dr.Sacre me hielp om mijn huwelijk te redden, als je hulp nodig hebt, neem dan contact met hem op via WhatsApp-nummer +2349076034359 of e-mail hem Sacretempleofpower@gmail.com

Mevrouw Florence Gabriel

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising