Soms lees je een boek waar je zo van onder de indruk bent, dat je je afvraagt: hoe kan het dat niet heel Nederland het hier over heeft? Vorige zomer liep iedereen weg met Ilja Leonard Pfeijffer en Peter Buwalda. Waarom hoor ik zo weinig over Manon Uphoff’s ‘Vallen is als Vliegen’ dat immers ook als een ideeënroman betiteld kan worden?

Nee, het thema is niet vrolijkmakend, maar is dat wel zo bij elk ‘mannenboek’?

Ach, wat hadden Chef Marion en ik Manon de Libris Literatuurprijs gegund (Manon: “Van het geld kon ik mijn psycholoog betalen, die had ik wel nodig bij het schrijven”), gelukkig kunnen we haar in deze Nouveau wel een podium geven.

Dingen voor elkaar doen, elkaar iets gunnen, dat staat centraal in deze zomereditie. Lees daarom ook de uitgebreide interviewbijlage over zingeving. Met onder andere Victoria Koblenko, Heleen Mees, Juliette Polak, Lonneke Nooteboom, Thérèse Steinmetz (Aaaaa Thérèse, als ik aan haar denk, zing ik als Pavlov: ‘Ik geef je een roosje een roosje', tekst van wijlen haar echtgenoot Gerrit den Braber).

Over coverdame Victoria: haar shoot was de eerste die we in de 1.5 meter samenleving weer konden fotograferen. Wel nog even met wat kunst- en vliegwerk, visagist met mondkapje, hoofdredacteur op gepaste afstand, maar het resultaat is er naar. De badkuipfoto! Zo heb je Victoria en Lev nog nooit gezien. Zingeving en zinnenprikkelend in een. Snel doorbladeren naar bladzijde 52 en beloven dat het hier deze zomer óók over gaat.

Claudia

P.S. Nouveau’s Zomerboek al gekocht of besteld op magazine.nl?

Nog veel meer verhalen over liefde, verbinden, zingeving, énne… bikini’s! 

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2020
2018
2017

Instagram

More content below the advertising