Op 17 mei viert Máxima haar vijftigste verjaardag. Als magazinemerk dat sprankelende, sportieve, stijlvolle vrouwen met levensbagage op het schild hijst, willen we hier natuurlijk meer mee. Vandaar een extra bijlage (blz 17-56) in dit nummer.

Voor een verdiepend interview spraken we met biografe Marcia Luyten die drie jaar investeerde in een doorwrocht boek en daarvoor afreisde naar onder andere Argentinië en New York. Ze sprak zo’n 135 vrienden en kennissen van de koningin.

Alvast een kleine onthulling: Máxima kon vroeger behoorlijk slordig zijn, zo raakte ze regelmatig haar beugeltje kwijt.

Ik was nieuwsgierig naar de schrijfster die een paar jaar van haar leven investeerde om zich ‘bio te graven’*.

Eind februari stond Marcia voor onze camera. De lockdown-maatregelen waren nét versoepeld, maar de opening van de kapper kwam te laat voor haar kapsel. Of visagist Bart Brom heur haar in precorona model kon knippen?

Ik kwam binnen in de royal suite in het poepsjieke Waldorf Astoria terwijl Marcia’s rode lokken neerdwarrelden op de ebbenhouten vloer van het vijfsterren paleisje.

Geen probleem aldus het hotel, gewoon even stof en blik eroverheen.

Die hedendaagse mentaliteit - elegantie vermengd met pragmatisme – vertalen we door in deze Nouveau. We verfristen een paar rubrieken zoals de Happy Nouveau (‘Dingen des levens waar je vrolijk van wordt’), en lanceren ‘n nieuwe stijlrubriek van modecoördinator Anita: hoe draag ik iets van de catwalk in mijn eigen huiskamer en voor de Zoom-camera?

Als het afgelopen jaar ons iets heeft geleerd, is het namelijk wel mee meanderen met de samenleving en de maatregelen. Het kan elke dag anders zijn.

 

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2022
2021
2020
2018
2017
More content below the advertising