De Nouveau die deze week in de winkel ligt, is de eerste Nouveau die we vanuit huis hebben gemaakt.

Veel dingen zijn veranderd, maar één ding is hetzelfde gebleven.

Het vuur waarmee Sacha de Boer als gasthoofdredacteur dit nummer heeft samengesteld.

Meer dan een jaar geleden vroeg ik Sacha al.

Dat wilde ze wel, maar dan moest het wel over sisterhood gaan.

“Ha!” zei ik. “Laat dat nou net ook mijn drive zijn. Vrouwen ondersteunen en met elkaar verbinden, ik geloof dat ik daarvoor op aard’ ben”.

Sacha ook dus, maar zo gek is dat niet, we zijn twintig dagen na elkaar geboren.

En we hebben nog meer gemeenschappelijk, Sacha is namelijk bevriend met de achterneef en achternichten van mijn man. Een opmerkelijk feit waar we achter kwamen omdat ik haar drie jaar geleden in Woudsend zag lopen ("Huuuh, Sacha hier?").

Waarop mijn schoonmoeder mij later wist te vertellen dat ze had gehoord dat Sacha ‘een ‘Verborgen Verleden’ filmpje aan het opnemen was voor achternicht Patricia’s 50e verjaardag. Met daarin een rol voor het voormalige café van Beppe Kraan op De Dyk.

(Via Sacha zijn mijn schoonouders nu weer in mailcontact met ex-familielid Rietje – om maar even aan te geven hoe ver de verbinding van Sacha gaat).

Over familie gesproken: Sacha’s oma is een echte Hamilton of Silvertonhill.

Voor de modeshoot én de reisreportage in dit nummer togen we in oktober vorig jaar - een leven gelee, ik weet het - naar Cadzow Castle in Schotland.

Sacha’s kasteel noemden we het liefkozend. Ook al is alleen de Hunting Lodge nog over. En het mausoleum. Die laatste is eigenlijk gesloten, maar omdat wij als verre familie helemaal uit Nederland kwamen, en de suppoost groot fan is van het Nederlands wielrennen (“Joop Zoetemelk, Gerrie Knetemann, Tom Dumoulin, the best cyclists ever”) ging de poort toch voor ons open.

Een fabelachtig moment. Ter plekke - terwijl Sacha op de middencirkel stond, uitkijkend op de sarcofaag van ver familielid Alexander Hamilton of Silvertonhill  – voelde ze een ‘magische flash’. Alsof ze even werd aangeraakt. Wij stonden er bij, en voelden het ook.

Die magie willen we ook in deze Nouveau overbrengen. Ook al kunnen we nu misschien even niet meer op pad, reizen in ons hoofd kan altijd.

Met beelden van Sacha & Rick’s tweede huis in Twente (“Ik houd normaal ons leven privé, maar nu in deze tijd stroom ik over van liefde.”).

En portretten van voorbeeldvrouwen, fotografen, kunstenaars en alle andere vrouwen die de wereld een stukje mooier willen maken.

Sisterhood dus.

Een thema dat nog nooit zo belangrijk én actueel was als nu.

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2020
2018
2017

Instagram

More content below the advertising