Op woensdag 11 maart stond ik met Daphne Deckers in de studio voor een covershoot Happy Fifty & More. Een nieuwe special, onder de vlag van Nouveau. Een lang gekoesterde wens van me – want ik vind het leven na vijftig sprankelend, stijlvol, met substantie.

Een dag later zag de wereld er heel anders uit.

Een kladderadatsch – zoals Daphne het zo mooi kan zeggen.

Een totale omwenteling.

En ook het begin van iets nieuws.

Van meer begrip voor elkaar, van je leven resetten, van de rust ook straks vast proberen te houden.

Toevallig staat dat ook allemaal in de Happy Fifty & More die we al aan het maken waren, en nog meer aan deze onwerkelijke tijden hebben aangepast.

Wij, de redactie, zijn allemaal in de journalistiek gegaan omdat we verhalen willen vertellen, Mooie en belangrijke dingen willen delen, om de wereld een klein stukje ooglijker en begripvoller te maken.

Ik weet nog goed dat ik vijftig werd. Een groot feest bij mijn moeder in de boerenschuur, in de Achterhoekse weilanden. Met zestien vriendinnen die me door het leven hadden gedragen. Met mijn moeder, mijn broer, mijn dochter.

Vriendinnen D. en E. maakten van de schuur een lifestyle-paradijs die in VTWonen niet zou misstaan. Mijn man hield de meest ontroerende speech ooit. Organiseerde een bijbehorende Bingo.


Stylist Simone, Visagist Selke, Daphne, Claudia. Foto : Roger Neve.

Inmiddels ben ik bijna 53. En ik ben dankbaar. Ook omdat ik een beroep kan doen op andere vrouwen. Op de verbinding. Zoals Daphne Deckers dus, die mij al mijn hele 26-jarige bladencarrière lang helpt met elk nieuwe tijdschrift dat ik opstart.

Rolmodellen Astrid Joosten en Puck Kemmink zeiden ook meteen toe. Tommy Wieringa en Marion Pauw idem.

Samen met al deze sprankelende, stijlvolle, inhoudelijk sterke mensen hebben we een Happy Fifty & More gemaakt.

Het is nooit te laat iets nieuws te beginnen.

Juist nu.

Om Audrey Hepburn te quoten:

“The most important thing is to enjoy your life – to be happy – it’s all that matters.”

 

Veel leesplezier met Happy Fifty & More. Van de makers van NOUVEAU.

Reacties (1)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising