Vandaag ligt de nieuwe Nouveau bij de abonnees, is deze online te bestellen via Magazine.nl, en arriveert donderdag in de winkel (mocht dat relevant zijn).

 

Graag vertel ik hoe we aan Ank Bijleveld als coverlady kwamen. Onder het mom: goede verhalen moeten juist nu worden verteld.

Het was december 2019 (I know, een leven gelee). Ik was aan het wandelen met Karin Kuijpers, een goede vriendin die ik al meer dan twintig jaar ken (en ook bekend als Nouveau columnist).

We gingen naar Die Ahr, onze favoriete wandelwijngebied. Elke keer haken er andere wandelvriendinnen aan. Als ze maar van wijn houden en niet piepen bij 17 kilometer steigen.

Deze keer was voor het eerst Annemart mee.

Terwijl ik, stappend op de Rotweinwanderweg, Karin complimenteerde met haar laatste column en mijn verwondering uitsprak over de bijgeplaatste foto van de Marinierskalender  (“Hoe kom je daar nu weer aan?”)  mengde Annemart zich in het gesprek. “Van mijn schoonzus.”

“Huuuh, wie is dat dan?“ reageerde ik.

Bleek ik dus met de schoonzus van Ank Bijleveld-Schouten tussen de Spätburgunder-druivenstokken te lopen.

“Daar wil ik een interview mee” sprak ik direct.

Ik vind namelijk Ank het schoolvoorbeeld van een doorzetter. Jongste Kamerlid ooit, daarna Commissaris van de Koning Overijssel en ook drijvende kracht achter Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Nu als Minister van Defensie geeft ze leiding aan 60.000 werknemers. En nog steeds staat ze een dag per Volksfeest bier te tappen in haar woonplaats Goor.

Binnen no time had Annemart (die ook journalist is) een interview én een fotoshoot geregeld.

Naar die fotoshoot wilde ik zelf mee. Om Ank te zien. En om mijn terugkerende filmpjes LEVENSLESSEN op te nemen.

Het was 5 februari, buiten was het koud, binnen scheen de zon. Namelijk Ank zelf.

Daar, in het monumentale ministerie aan Plein 4, voelde ik de enorme power en pit van deze Minister.

Omdat we al bezig waren met The Power Issue leek Ank mij de perfecte kandidaat voor deze cover. En dat blijkt wel in een week als deze. In Nouveau zegt ze: “Ik wil altijd een stap vooruit.” Waarvan akte. Net nu is bekend geworden dat de Minister van Defensie Ziekenhuis Ede vanuit Defensie gaat ondersteunen.

Power, pit én pragmatisme. Eigenschappen die we nu nog meer nodig hebben dan anders.

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising