Ruim voor de lockdown ging presentatrice Loretta Schrijver voor Nouveau op de foto. Chef Marion sprak Loretta dezelfde dag – lang en uitgebreid en kwam met opzienbarend nieuws terug: “We hebben een Bekende Nederlander die zich openlijk uitspreekt: KLAAR MET LIJNEN.”

Terwijl half Bekend Nederland zich stort op diëten en wonderkuren, blijft Loretta trouw aan zichzelf. Aan het meisje dat werd geboren in New York, Venlo en Amsterdam, dat meisje dat droomde van een groots en meeslepend leven als actrice – met een vlammende tegendraadsheid. Zodra dingen moeten, trekt ze namelijk haar eigen plan.

“Is dat dat geen mooi thema voor het februari-nummer?” vroeg Marion vervolgens. “Immers rond deze tijd struikelen veel mensen over hun goede voornemens en is het verfrissend om een Bekende Nederlander stelling te horen nemen tegen een perfect figuur.”

'Oftewel in gewoon Hollands: omarm je lijf'

Body positivity heet deze maatschappelijke beweging die oproept alle lichamen te accepteren ongeacht grootte, maat, geslacht, kleur, beperkingen. Oftewel in gewoon Hollands: omarm je lijf. Er is namelijk niets fijners – zeker in deze tijden – om een beetje gezond, blij en leuk ouder te worden. In een lichaam dat goed functioneert – ongeacht welke maat.

Daarom nu een hele nieuwe Nouveau over healthy & stylish ouder worden – met een goed nutrionplan (geen dieet!)

Ik wil ook niet meer in de wurggreep van sappenkuren, calorieën tellen en ander chagrijnig ongemak, daarom – om de kleine Bourgondiër in mij te beteugelen  - sport ik. Fris in de buitenlucht, energie opladen en tegelijkertijd mijn lichaam balansen.

Mijn nieuwste lockdown-activiteit is buitenzwemmen. Kan nu hartje winter in Amsterdam, in De Mirandabad. Omkleden is een dingetje, da’s gewoon in de buitenlucht, koud en eerst even een kleine schaamte (maar verhelderend inzicht: niemand kijkt naar je!).

'Zodra ik met collega Anita in het water lig (21 graden, we zijn geen Wim Hof) ontplof ik van geluk'

Zodra ik met collega Anita in het water lig (21 graden, we zijn geen Wim Hof) ontplof ik van geluk. Eenmaal eruit geklauterd, snel aankleden en hop naar huis met duizend-en-een ideeën in mijn hoofd voor nog meer stijlvolle Nouveau’s met sterke vrouwen vol spirit en substantie.

We maken er dit jubileumjaar (35 jaar!) maar liefst 20 (specials meegeteld), dus kom maar door.

Graag nog meer rebelse vrouwen als Loretta. Van wie je de rest van het spraakmakende interview uiteraard leest in je vertrouwde Nouveau.

PS: nog even over de openingsfoto: die is gemaakt in het pre-corona tijdperk; ik schuif regelmatig aan bij Koffietijd en elke keer ben ik weer onder de indruk van Loretta’s vakmanschap én prachtige stem! 

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising