Elke maand beschrijf ik hoe het nieuwe nummer tot stand kwam. Deze keer liet ik er bijna een vakantie in Friesland voor schieten.

Mijn man stond namelijk al zo ongeveer klaar om het Amsterdamse in te ruilen voor ons Friese familiehuis. Zodra de schoolvakantie van onze dochter zou ingaan, zou hij de auto richting zijn heitelân jagen.

Maar hij had buiten Annechien gerekend.

“O nee, niet wéér iets van je werk” was zijn eerste reactie toen ik aangaf dat we beslist niet spoorslags konden afreizen.

Tot hij hoorde óm wie ik nog een paar dagen wilde doorwerken.

Annechien Steenhuizen.

Een vrouw die iedereen een glimlach om de mond bezorgt. Is het niet om de journalistieke vaardigheid waarmee ze het journaal inleidt, dan wel om de kracht én vrouwelijkheid die ze bij het presenteren uitstraalt. “En dan kickbokst ze ook nog” zei ik tegen mijn man. “Je begrijpt: dat moet ik zien”.

Dus stond ik begin juli niet op een boot in Grou, maar in een fotostudio in Amsterdam. Met Annechien, styliste Hanna (ook op de foto), visagist Clayton. En Roger Neve. De topfotograaf uit New York die af en toe terugvliegt naar Nederland om zijn Zeeuwse vader te bezoeken én opzwepende foto’s voor onder andere Nouveau te maken.

Doordat Roger al jaren in de Verenigde Staten woont, is niet elke Bekende Nederlander bekend voor hem, maar Annechien herkende hij meteen. Letterlijk en figuurlijk een klik. Roger danste met sjaals en doeken om de presentatrice heen en toverde daardoor net dat beetje extra naar boven.

Twaalf pagina’s lang een sterke vrouw met stijl, substantie én (spier)ballen.

Dat beetje extra, dat is waar we het voor doen bij Nouveau. Niet alleen ijzersterke verhalen, maar ook oogstrelende beelden. Visuele verwennerij.

Of in de woorden van mijn Friese schoonfamilie: daar kun je grutsk op zijn.

 

 

Claudia

Reacties (1)

Mevrouw Jasmijn Lars
2/1 | 

Dit is de beste manier om te voorkomen dat je geliefde je bedriegt, mijn man bedroog me, ik hou zoveel van hem, maar na een tijdje gingen we uit elkaar, maar ik hou nog steeds van hem, ik las online over de krachtige spreukmaker van Dr Sacre, en toen Ik legde het hem uit en hij deed een spreuk voor mij en mijn man kwam bij me terug en nu is hij gestopt met me bedriegen en nu is hij meer van zijn familie dan wat dan ook, dankzij dr.Sacre als je hulp nodig hebt, neem dan contact met hem op via
WhatsApp + 2349076034359
e-mail: sacretempleofpower@gmail.com
en hij zal u helpen uw relatieprobleem op te lossen

Mevrouw Jasmijn Lars, ik woon in Friesland, Nederland

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017

Instagram

More content below the advertising