Op de cover van dit januari-nummer een kauwgomblazende Eva Jinek. Geïnspireerd op het beroemde actiebeeld van Audrey Hepburn – die op haar beurt Brigitte Bardot en Marilyn Monroe weer aanzette tot bellen blazen.

Een iconisch uitgangspunt dus. Passend bij een vrouw die een voorbeeld is voor al haar vakgenoten. Voor ons is Eva dé anchorwoman van de Nederlandse tv.

Maar het gekke is: juist omdat ze vrouw is, maakt de geruchtenmachine overuren.

Als ze geen bier meer drinkt in de uitzending, of als Humberto Tan een presentatie-avond gaat overnemen.

“Ze moet wel zwanger zijn”, beweerde laatst een gossip-programma.

Eva is er helemaal klaar mee.

“Het is seksisme in zijn meest alledaagse, meest irritante vorm” zegt ze in deze Nouveau tegen prijswinnend interviewer Antoinnette Scheulderman. “Het moet stoppen dat belangrijke stappen in een vrouwencarrière zo snel worden gelieerd aan een man of zwangerschap."

Over botte opmerkingen kan ik meepraten. Als moeder van een geadopteerde Afro-Amerikaanse dochter kreeg ik de meest impertinente vragen naar mijn hoofd. Werden niet aan mijn man gesteld hoor. Zijn collega’s namen klakkeloos aan dat hij een donkere vrouw had.

Dat is uiteraard niets vergeleken met wat Eva Jinek allemaal moet slikken.

In ons zestien pagina tellende interview neemt Evi – zoals ze liefkozend door intimi wordt genoemd – geen blad voor de mond.

Nee, ze is niet zwanger. Maar wel geïrriteerd. Dat er niemand is die de feiten onderzoekt.

Zoals zij wel zou doen.

En wij uiteraard ook.

En daarnaast heeft ze een missie. Niet alleen meer feitelijke journalistiek, maar ook van elkaar leren. ‘Er is geen verkorte weg naar ervaring’ is haar gevleugelde uitspraak.

Met dezelfde drive en daadkracht spreekt ze dit uit in de levensles-video die ik met haar heb gemaakt.

Dat heilige vuur herken ik, de redactie ook. Nouveau bestaat dit jaar 35 jaar, we zullen er alles aan doen om ons mantra ‘vrouwen verbinden’ zowel in print als online als op film met nog meer geestdrift neer te zetten.

Indachtig Panta Rhei:

Altijd vooruit kijken

Blijven dromen

Voorwaarts leven

Alles is nog mogelijk

MET DE JUISTE FEITEN en een beetje respect voor elkaar 😊

Reacties (3)

Human Righter
Joined29.12.2018
4/3 | 

Toch even reageren. Eva Jinek wordt hier de hemel in geprezen. Deze zo linkse interviewster met haar nog steeds zo hoorbare overdreven aandoende Amerikaanse accent, de aandacht en show opzoekend met haar boobiesopmerking, seksistische aandacht voor en door haar dus. Daarnaast haar relatie met de veel oudere topadvocaat Mosko waar status, sieraden en design zeer overgewaardeerd werden en checked zelf de 'feiten' niet. Zie het leugenachtige, polariserende  BLM dat alles niet verbindend is maar groepen splijt, de abjecte woke cultuur propageert en veel censureert. Agressies en geld uitlokt. Eva weigerde wederom goed journalistenwerk te verrichten; achtergronden. En dan graag de juiste! 

Ik vind adoptie uit andere landen dan Europa vaak triest. Haal kinderen niet uit hun cultuur maar probeer daar de armoede op te lossen ipv 40.ooo euro kostende adopties die vaak foutief uitpakken; problematisch en niet erg woke. Links tot extreem links propagandeert massa-immigratie, islamisering en overbevolking in ons toch al overbevolkte Nederland. Helaas komen zgn rechtse vrouwen zoals verstandige Annabel Nanninga niet in Nouveau voor. Ook bij de PVV, Code Oranje, Ja21, SGP, PvdD, VVD en CDA komen uitstekende powervrouwen voor! Allemaal topvrouwen met een autonome, intelligente vrouwen, wel of geen moeder, die de massa-immigratie, islamisering en daarmee overbevolking en meer armoede en minder zorg als enorme problematieken erkennen en niet zalvend en naief de misleidende woorden verbindend gebruiken. Juist de polarisaties zien door de abjecte hoofddoekdragende vrouwen en kleuters in Nderland; daar waar vrouwen smeken die niet te hoeven dragen gaan we hier het islamfascisme en onderdrukkende hoofddoekgebruik onder vrouwen en kleuters! stimuleren! Niet idereen heeft de grachtengordelvisie; Amsterdam waar de activistische linksigheid zelfs wordt misbruikt dooe de burgemeester Halsema die er voor elke burger zou moeten zijn! De seksistische zeer linkse Eva die geen factchecker is als het haar niet uitkomt mag dus wel kritischer zijn naar haar eigen uitingen en Nouveau hoort eerlijk en kritisch te zijn, diversiteit uit te stralen dus niet vnl linkse propaganda retorieken te plaatsen. De andere damesbladen zijn al zo weinig kritisch en ultra tot gewoon links!

Bezoeker
5/3 | 

Commissie eist voorlopige stop op adoptie uit het buitenland - LINDA.nl

Geadopteerde Doriet (41): 'Ik ben voor vijfduizend gulden gekocht' - LINDA.nl

2Doc: Mercy Mercy - 2doc - VPRO  Adoptiedrama, zeer boeiende maar schrijnende documentaire hoe rijke ouders een kind adopteren, ouders kunnen er goed voor zorgen maar adoptiekind wordt in tehuis gestopt ivm vele aanpassingsproblematieken. Laat kinderen zoveel mogelijk in hun thuisland! Koop ze niet maar geef de ouders bv het geld als dat de oplossing is. 

Linda
6/3 | 

Colombiaanse moeder over Nederlandse adoptie: ‘Ze zeiden dat mijn zoontje dood was’ (msn.com)

Er zijn vele schrijnende verhalen mbt de biologische ouders of ouder die zeker wel in staat zijn om hun kind of kinderen op te voeden maar waar slecht onderzoek naar gedaan is, er onrecht! bestaat, een verdienmodel meer oplevert dan het welzijn van de ouders en de kinderen. Niet a lleen wordt erg vaak de biologische ouders onrecht aangedaan maar ook de kinderen.  Schrijnend die kinderroof, zweker als rijke ouders uit het Westen kinderen op zulke wijze kopen uit arme landen van vaak arme ouders. Velen verdienen hier veel geld aan, behalve de vaak arme ouders. Schandalig deze discriminaties op grond van het hebben van meer geld. 

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising