Bouwjaar 1971 heeft in 2021 een grote lichting sprankelende en inspirerende nieuwe vijftigers opgeleverd. Hoofdredacteur Claudia ziet het 'met gloeiend hart' en vindt het een uitstekende reden voor een nieuwe editie van Happy50.

In het jaar waarin er zo veel leuke vrouwen 50 werden (Máxima, Sanne Wallis de Vries, Sandra Schuurhoff, de bijna voltallige Koffietijd-presentatiedesk: Quinty, Pernille, Vivian) glim ik van trots dat de makers van Nouveau maar liefst vier keer de Happy50 Nouveau special mogen uitbrengen.

Een speciale uitgave die helemaal is gericht op de body & mind van vlotte vijftigers. Plus servicejournalistiek: hoe mijzelve te kleden, op te maken, te wonen, gezond te voeden, te bewegen et cetera.

Er zijn – zeg ik met gloeiend hart – nog nooit zo veel inspirerende rolmodellen als nu.

Waar de generatie van onze moeders het leven na de ‘Sara’-mijlpaal maar moest beschouwen als ‘klaar’ en ‘je speelt geen actieve rol meer’, kan er gelukkig nu meer.

Er valt nog zó veel te ontdekken en te leren.

'Blijf nieuwsgierig', zei Hedy d’Ancona al.

Daarom in deze editie een dwarsdoorsnede van Happy50 anno 2021. Van een cursus mediteren tot onszelf ‘manifesten’ (ook een zeer populair woord bij de jeugd), en we willen ook weer pret in bed.

Is dit veeleisend? Is dit verwend gedrag?

Nee hoor, juist nu mogen en kunnen we onze plek opeisen. Demografisch zijn we in het voordeel. Meer dan de helft van de volwassen Nederlandse bevolking is vijftigplus. Het zou toch van de pot gerukt zijn als we achter de geraniums lijdzaam moeten wachten op wat niet komen gaat (als 16-jarige zag ik ‘En Attendant Godot. Heeft diepe indruk op me gemaakt).

Niks jezelf onzichtbaar maken. We hebben de hersens, handen, financiën en we kunnen een diepere laag aanboren waar jongeren meestal nog niet bij kunnen komen.

Amen!

En doorademen (in Happy50 lees je hoe!).

Claudia Straatmans, hoofdredacteur Nouveau

Reacties (2)

anne
3/2 | 

en dan heb je het nog niet over de 80 plusser, die als rolmodel wordt beschouwd door vele jongere modellen.Dus ook een vrouw uit 1940 kan nog als rolmodel dienen omdat zij op latere leeftijd 60 jaar werd gekozen tot model 50+ en daarna 20 jaar al als seniormodel werkt voor fotoshoots bedrijfsfilms catwalk en commercials En da. heb ik het dus over mezelf, anne boschvandergraaf seniormodel geboren in 1940
Dus die leeftijd van 50 + zegt totaal niets.Het ligt helemaal aan je instelling hoe je in het leven staat, denk ik. En vooral, laat je niet in een hokje plaatsen.667

angel2earth
4/2 | 

Belachelijk om te beweren dat vrouwen boven de 50 zichzelf tot nu toe ‘uitgeschakeld’ zouden hebben. Mijn moeder kwam op 94 jarige leeftijd, en dat is 5 jaar geleden, nog op pumps de trap af? Je hebt stijl of je hebt het niet!

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017

Instagram

More content below the advertising