Hoofdredacteur Claudia Straatmans schuift regelmatig als fashionexpert aan bij Koffietijd. Voor het tv-programma én voor Nouveau.nl duidt ze de vijf meest opvallendste jurken van de TelevizierRing Awards 2021.

Witte jurk uit bruidswinkel voor Jessica Villerius

De in mij ogen terechte winnaars, documentairemaker Jessica Villerius en Mar Jan uit de Kinderen van Ruinerwold, gingen op japonnenjacht in bruidsmodezaak New Styling in Hilversum. Klinkt onlogisch, daar shoppen als je zelf niet de bruid bent, maar het blijkt de ultieme tip. Als je een chique witte avondjapon wilt en de ‘gewone’ winkels daarin niet voorzien.

Jessica (links) is een plaatje, helemaal jaren ’90 fashion-icoon Carolyn Bessette toen ze in het huwelijk trad met John Kennedy jr. Simple chic heet dit in modekringen. De jurk is ontworpen door Randy Fenoli, die je vast wel kent van Say Yes To The Dress.  

Let ook op Jessica’s armband met negen parels, voor elk kind van Ruinerwold een.

Custom-made GOUD voor Nikkie de Jager

Ik verwachte dat Nikkie voor een spectaculaire couturecreatie zou gaan - zeg een Edwin Oudshoorn zoals naar het New Yorkse MetGala – dus mijn eerste gedachte bij de LaDress was: ‘O wat gewoon’, want immers ook door ons gewone stervelingen online te shoppen. Maar zo gewoon is het natuurlijk niet bij Nikkie.

Het Amsterdamse merk bleek zich letterlijk en figuurlijk in couture geplooid te hebben. Er lag stof, maar er was nog geen jurk. Speciaal voor de Beste Presentatrice van het Jaar is een team van LaDress (met Nikkie’s eigen stylist Marja Bennenbroek) vijf dagen bezig geweest om de stretchpailletten-stof naar het lichaam van Nikkie te modelleren.

De PONY van Linda Hakeboom

Wat een indrukwekkende vrouw Linda Hakeboom, niet alleen door haar openheid, kwetsbaarheid en recht in het hart speech, maar ook door haar verschijning. Rosalie Boonstra heet het aanstormende talent achter deze liefdevolle couturejurk.

Rosalie heeft niet alleen een vakwerk couture-atelier, ze is ook nog gewoon studente aan de HKU! Ik geloof dat Rosalie minstens twee weken lang aan haar keukentafel de details van deze schitterende creatie in elkaar heeft zitten naaien.

Kijk ook even naar Linda’s pony: topwerk van maestro Leco van Zadelhoff.

STAR WARS groen met Emma Wortelboer

Emma Wortelboer is altijd Emma Wortelboer, tegendraads, anders, opvallend. Want hallo zeg, aan deze neonjurk van Max Niereisel kon je niet voorbij.

En alleen Emma komt weg met een petje erbij. 'AvroTros meets StarWars,' noemt ze het zelf.

Elise Schaap in de GLAM

Glam squad Thijs Willekes, Cara Schiffelers en Fabienne Janssen trokken goede vriendin Elise Schaap door de wasstraat.

Elisabetta Francci jurk, Peroni e Parise sieraden én Steve Madden pumps, die overigens halverwege de avond uitgingen vanwege te veel AU. Elise danste gewoon lekker blootvoets door.

En dan nog even de vraag van vandaag aan Marieke Elzinga. Marieke, hoe ben je uit je jurk ‘gepeld? Loeistrak zat ie (overigens ‘n schitterende creatie van Tommy Driessen), het duurde dan ook minstens een half uur om Marieke er in te ‘naaien’. De vorige keer dat iemand zo’n korsetjurk droeg (Linda de Mol zo’n acht jaar geleden bij de TelevizierRingshow) moest ze uit de jurk geknipt worden. Rats, rats, de dure creatie zo naar de stof naar de gallemiezen.

Marieke, laat je ons nog even weten hoe jij aan de jurk ‘ontsnapt’ bent?

Het hele fragment Koffietijd kijken? Check: koffietijd.nl

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017

Instagram

More content below the advertising