Wat een weken.

Allereerst hoop ik uit de grond van mijn hart dat jij, je familie, je dierbaren gezond en wel zijn.

Wij, de redactie, maken Nouveau al meer dan 10 dagen vanuit huis. EEN ROLLERCOASTER.

Graag deel ik je onze weken van dag tot dag.

 

Maandagochtend 16 maart:

We werken al een paar dagen thuis, en moeten shoots omgooien omdat of het model in Atlanta vastzit, of de gehuurde locatie dichtgaat.

Ik werk met drie devices tegelijk: mobiel, laptop, IPad. Alles trilt en piept voortdurend. Wat niet bevorderlijk is voor het thuiswerken van man (ook verplicht) en een middelbare school-dochter die we richting huiswerk proberen te dirigeren.

Ik heb een permanente lijn met Art-Director Annemarie en eindredacteur Marian over de Happy Fifty Special, een nieuwe uitgave die 14 april in de winkel moet liggen. Uitstraling: HAPPY!

Ai, dat wordt lastig nu. De inhoud heel goed en scherp doorlopen op wat relevant blijft.

Hoe gek ik ook op wandelen ben, mijn verhaal ‘Wandelen in Duitsland’ moet er uit (geen haar op mijn hoofd die daar nu nog aan denkt).

Razendsnel moet er een begripvol Health-artikel geschreven worden: ‘Hoe houd je je hoofd koel in tijden van crisis.’

Maandagavond 16 maart:

’s Avonds spreekt Mark Rutte. Prompt mailt modestylist Pieter mij – moeten we woensdag niet afblazen? (Deze shoot is uiteindelijk mét alle strenge hygiëne-richtlijnen door gegaan, ik kon niet langskomen, zou de aanwezigen op meer dan 5 hebben gebracht - dat was toen nog het maximum).

Dinsdag 17 maart: 

Pushbericht NU.nl: Koningsdag gaat niet door. Ik bel naar de drukker, en kan nog net een disclaimer bij het betreffende artikel laten zetten dat het nummer al ter perse was.

Woensdagochtend 18 maart: 

Elke ochtend rond half 8 zit ik de eerste crisis-appjes & mails te beantwoorden. Daarna móét ik hardlopen. Ik word namelijk moddervet van het thuiswerken, ook al probeer ik met workouttips van Nouveau.nl het nodige te stroomlijnen.

Onbedoeld doe ik aan Intermittent Fasting, door alle stress ontbijt ik pas om 11 uur, mijn eerste Cappuccino komt niet voor 12 uur (ik denk dat het de Italianen nu geen donder meer kan schelen dat ik zelfs dit decorum niet kan ophouden).

Mail van de fotograaf: hij moet helaas álle geplande shoots cancelen die nog op de rol stonden – en dat zijn er maar liefst vier. Roger woont in New York, zijn laatste vlucht gaat plots morgen, anders komt hij Amerika niet meer in.

SAFE AT HOME. I Understand, antwoord ik.

Woensdagmiddag 18 maart: 

Ik bel Sacha de Boer, haar shoot met man Rick Nieman is een van de ‘cancellations’. Ze heeft een idee. Sterker nog: Rick heeft een idee. “Als we de foto’s van Rick & mij nou eens in ons buitenhuis in Twente maken? Onze motor is daar ook cooler.” “Wat?” stamel ik “Maar dat wilden jullie toch nooit? Deze plek was toch privé?”

Donderdag 19 maart:

Ook de gewone nummers moeten flink worden aangepast. Op een artikel over ‘Niksen’ zit niemand te wachten, Reizen kan niemand meer. Moet er allemaal uit. Gelukkig zijn alle hardwerkende freelancers al betaald voor deze artikelen.

Met plezier zet ik nieuwe, relevante verhalen uit bij ZZP’ers (waardoor ik een kleine druppel op financieringsplaat kan geven). Samen met Chef Marion heb ik meer contact dan ooit met al onze contributors.

Vrijdag 20 maart:

Nouveau Online is booming. Verhalen over Lidewij Edelkoort en de zegeningen van Corona, lockdown-tips van de redactie, het scoort allemaal als een dolle.

Ik bedank Ella en Claudia Witteveen van online uit de grond van mijn hart.

Stuur meteen een mail naar de 17 freelancers van print en mijn eigen team waarin ik ze uitnodig voor een virtuele vrijmibo – DANK JE WEL TOOST IK.

Van Cisca Dresselhuys krijg ik prompt een reactie: in haar hele carrière heeft ze nog nooit een bedankje van een hoofdredacteur gehad. “Maar dat waren ook mannen.”

Zaterdag 21 maart:

De foto’s van Sacha & Rick in mijn mailbox. De mooiste, intiemste, prachtigste foto’s uit Twente ooit. Mooier dan wat we in Amsterdam hadden kunnen krijgen. Ik krijg tranen in mijn ogen. Dat brengt deze tijd ook met zich mee: ontroering.

Zondag 22 maart:

Ik schrijf een lange Nieuwsbrief naar alle Nieuwsbrief abonnees met daarin de boodschap dat we samen met ze optrekken en dat we mooie verhalen blijven maken. De reacties zijn overweldigend.

Maandag 23 maart:

Nog steeds geen ruzie met man & kind – ook al zitten we al 10 dagen puur met elkaar. Ik tel mijn zegeningen.

Ook mooi: elke dag rond 16 uur even een stukje fietsen met mijn man. We lijken wel een ANWB-stel.

Fietsen, om niet te stijf te worden van de absoluut-niet-ergonomische-keukentafel.

Dat mijn telefoon blijft piepen tijdens het fietsen vindt man nu eens niet irritant.

Daphne Deckers, ons covermodel op Happy 50, biedt aan haar verhaal nog eens goed na te lezen op relevantie.

Dinsdag 24 maart:

Alle Binnenkijkers (vrouw opent deuren huis voor Rubriek Lifestyle) kunnen niet doorgaan. Redactie oppert: “Claudia, wil jij anders jezelf thuis laten fotograferen?”

Oei. Gaat mijn man dat trekken?

Wordt vervolgd.

 

Zorg goed voor elkaar, en jezelf.

Heel graag tot volgende week bij mijn volgende blog.

Blijf gezond en blijf de mensen en de wereld – vanaf 1.5 meter afstand - met liefde bekijken,

 

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur NOUVEAU

Reacties (0)

More content below the advertising

Claudia Straatmans (54) is Hoofdredacteur Nouveau en houdt van wandelen, wijn, man & dochter én van haar vriendinnen. "Samen met andere vrouwen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben. 

Archief

2021
2020
2018
2017
More content below the advertising